REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Podzimní práce na zahradě

Po velmi horkém létu jsme vpluli velmi rychle do podzimního počasí. Ranní mlhy, déšť a nízké teploty jsou pouze předvojem toho, co nás ještě čeká. Ale nebojte, ještě nás čeká tzv. babí léto, které je ideální využít pro podzimní práce na zahradě.

Po výsadbě a pěstování levandule během léta se podzimní období hodí například pro dosetí trávy po velmi horkém létě, kdy se na ředě míst vytvořily žlutá, suchá místa. Zajeďte do nejbližšího zahradnictví, kde Vám prodají speciální travní směs na dosev, abyste se na jaře mohli opět radovat ze zeleného koberce.

Ovocné stromky

Chladné a vlhké podzimní počasí se také výborně hodí k sázení ovocných stromků. Většina lidí využívá jarního období, ale věřte, že výsadbou na podzim nemůžete nic zkazit. Ba naopak, díky dostatečné vláze ovocné stromky snadno zakoření.

Kromě výsadby je dobře využít podzimu k prořezání stromů na zahradě. Tentokrát se bavíme spíše o listopadových dnech, kdy se míza již stahuje do kmene stromu. Ale prořezávku můžete také nechat na jarní období, kdy péči o stromky můžete spojit s přihnojení, aby na Vás zase po létě čekala velká úroda.

Výsadba česneku

Konec října a celý listopad tedy doba, kdy klesne teplota půdy, se využívá k výsadbě česneku. Oproti jarnímu období má sázení česneku na podzim výhodu v dostatku vláhy, která zvyšuje jeho úrodu, a také ve sklizni během června, kdy jsou ideální podmínky pro sušení. Předejdete tak nutnosti zalévání v případě teplého jara bez srážek a vyhnete se riziku zplesnivění úrody během sušení.

Podzimní výzdoba

Nezapomeňte si na podzim a zimu připravit také výzdobu, která Vám zpříjemní pochmurné dny. Využijte přírodnin, které se barví nyní do pestrobarevných variací a vytvořte si vlastní podzimní dekorace do truhlíků, na dveře či okna.

 

Comments are closed.