REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Psychotesty pro řidiče v Praze: Zadarmo, když propadnete

Každé testování je pro nás podvědomě poněkud nepříjemné. A zvláště, pokud za něj ještě máme platit. Podobně je tomu i u psychotestů pro řidiče. Jenže máme dobrou zprávu – pokud jimi neprojde, nic platit nebudete, alespoň u akreditované dopravní psycholožky Petry Meisnerové.

Dopravně-psychologické vyšetření řidičů neboli psychotesty jsou povinné nejen pro profesionální či vybodované řidiče, ale také pro ty, kteří o řidičák přišli. Cílem psychologických testů pro řidiče je zjištění jejich způsobilosti řídit automobil. Testují se například jejich reakce, pozornost i osobnostní vlastnosti. Dopravně psychologické vyšetření se zpravidla skládá ze tří základních částí: rozhovoru a vyplnění dotazníků, testování osobnosti a samotných výkonnostních testů.

Průběhu testů není třeba se obávat. Důležité je, aby byl řidič v pohodě a odpočatý. Je samozřejmě vhodné vyhnout se před testování konzumaci alkoholu. Řidiči si s sebou mohou také přinést kompenzační pomůcky, jako jsou například brýle,“ uvedla akreditovaná dopravní psycholožka Mgr. Petra Meisnerová, která zajišťuje psychotesty v Praze.

Co k psychotestům řidičů potřebujete?

Jestliže se vás týká povinnost projít dopravně-psychologickým vyšetřením, nezapomeňte si s sebou vzít všechny potřebné doklady. Jde zejména o občanský průkaz a řidičský průkaz, pokud vám nebyl odebrán.

V případě, že jde o řidiče, který byl vybodován nebo žádá o vrácení řidičského průkazu, je třeba, aby si opatřil výpis karty řidiče. Ten vydává příslušný magistrát. Přinést si ho ale mohou i ostatní řidiči, protože se tím celý proces zrychlí,“ dodala Meisnerová.

Délka a cena psychotestů v Praze

Výhodou našich psychotestů pro řidiče je, že jsou rychlé. Zpravidla je vše hotovo do 1,5 hodiny. Nikdo nechce zbytečně ztrácet také čas čekáním na výsledky. Proto jsou k dispozici okamžitě po vyšetření,“ sdělila psycholožka, která svou praxi provozuje ve Slezské ulici na pražských Vinohradech.

Zároveň svým klientům nabízí jedny z nejnižších cen psychotestů pro řidiče v Praze, a to ve výši 2 000 korun. „Naše psychotesty řidičů nejsou těžké. Pokud by se přesto stalo, že by některý z řidičů testy neprošel, nic u nás neplatí,“ doplnila Mesinerová.

Pro koho jsou psychotesty určeny?

  • Pro profesionální řidiče – řidiče z povolání. Konkrétně pak pro řidiče kamionu a nákladních automobilů, řidiče aut nad 7,5 tun, řidiče autobusů, řidiče metra, řidiče tramvají, řidiče MHD, řidiče přepravy nebezpečných věcí a kapalných plynů v cisternách, řidiče vozidel s výstražnými světly, řidiče záchranné služby, hasiče – strojníky.
  • Pro vybodované řidiče (mají nasbíráno 12 bodů).
  • Pro řidiče se zákazem řízení na více než 1 rok, kteří žádají o vrácení řidičského oprávnění.
  • Pro řidiče-seniory starší 65 let, u nichž si vyšetření vyžádá lékař.

Comments are closed.