REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Satelitní přijímače

Satelitní komplet soubor samostatných přístrojů a doplňků, umožňujících bezproblémový příjem a přesun signálu z družice. Pořízení satelitního kompletu je z ekonomického hlediska nejvýhodnější a dá se objednat i montáž na ,,klíč“.

Přístroji pro nezbytnou funkčnost celého kompletu jsou tyto:

LNB konvertor- jedná se o vstup celého satelitního kompletu. Je umístěn na parabole (anténě) a je určen ke kumulování a dalšímu přesunu signálu odraženého od paraboly.

Dalším nezbytným přístrojem pro fungování satelitního kompletu je satelitní přijímač. Satelitní přijímače slouží k přesunu a dekódování satelitního signálu z LNB konvertoru do televizoru. Samotný satelitní přijímač může fungovat samostatně, ale pokud má zákazník zájem přijímat kódované programy, musí si pořídit některou z dekódovacích karet.

Z dalších nepřístrojových komponent pro nezbytnou funkci satelitních kompletů to jsou:

Pro vedení signálu ze vstupu (LNB konvertoru) až do televizoru je používán kabel SCART. Modernější satelitní komplety používají kabely Yopbr, ty starší pak HDMI.

Propojení kabelu SCART s televizorem pak zajišťují ve většině případů buď konektory typu IEC, nebo pro uživatele starších televizorů RF modulátory.

Nejnápadnějším prvkem je satelitní parabola (anténa). Ta je umístěná venku a vždy musí být orientována jižním směrem. V dnešní době se používají offsetové paraboly především elipsoidního tvaru. Novinkou jsou paraboly obdélníkovitého tvaru. Dalším doplňkem je držák na parabolu, jenž ji upevňuje k domům nebo jiným pevným objektům.

Fonetip s.r.o.

www.satelitni-komplety-shop.cz

Comments are closed.