REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Kontaktní čočky

Kontaktní čočka je rovnocennou náhradou za brýle.

 

Kontaktní čočky jsou vhodné pro sport. Čočka z oka nevypadává a na rozdíl od brýlí se očišťuje i pouhým mrkáním.

 

Kontaktní čočky lze využívat i trpíte-li syndromem suchého oka. Používání čoček je pak ale spojeno s aplikací očních kapek.

 

Kontaktní čočka je schopna korigovat jakoukoliv dioptrickou vadu oka. Může se pomocí nich také zlepšit vidění při astigmatismu, krátkozrakosti nebo dalekozrakosti.

 

Oproti brýlím mají také tu výhodu, že umožňují vidění v celém spektru. U brýlí by v případě sledování v některých úhlech mohly zaclánět obroučky.

 

Kontaktní čočky se rozdělují podle doby nošení pro kterou jsou určeny.

Kontaktní čočky jednodenní – jsou vhodné především pro začínající uživatele. Jednodenní varianta je vhodná pro navyknutí si na čočku a v případě, že nebude nositeli vyhovovat není investice tak závratná.

 

Kontaktní čočky dvoutýdenní – tyto čočky je možno nosit kontinuálně. Kontinuální nošení by se však mělo konzultovat s kontaktologem.

 

Kontaktní čočky měsíční– nejvhodnější pro stálé nositele, kteří jsou již na kontaktní čočky zvyklí. V měsíční podobě se také vyrábějí barevné a krycí kontaktní čočky.

 

Kontaktní čočky roční – pro dlouhodobé uživatele jsou roční čočky nejvýhodnější volbou. Nemusí se také neustále nakupovat a při každodenním nošení jsou ekonomicky nejpřijatelnější.

 

Speciálním typem jsou pak čočky kontinuální, které se z oka nesundávají ani na noc. Jsou spojeny s větším rizikem zanesení infekce a čistí se pomocí očních kapek.

 

O ostatní kontaktní čočky se pečuje speciálními roztoky.

 

Fonetip s.r.o.

www.kontaktni-cocky-shop.cz

Comments are closed.