REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Rekonstrukce domu spojená se zateplením

Zejména zvyšující se ceny energií nutí majitele starších domů k jejich rekonstrukci. Pokud se majitel starší budovy rozhodne pro rekonstrukci, mělo by její součástí určitě být i celkové zateplení budovy.

 

Termovizním měřením lze velice snadno odhalit místa s největším únikem tepla. Zateplením fasády a střechy a výměnou oken dochází nejen k úsporám za energie, ale zvyšuje se i komfort bydlení. O způsobu zateplení je určitě vhodné se poradit s odborníkem. Ten poradí nejen s výběrem vhodných materiálů, ale i se způsobem zateplení. Při posouzení stávajícího stavu mnohdy doporučí i zateplení stropů či podlah. Eliminací úniků tepla lze významně snížit náklady na provoz domu, ať už se jedná o rodinný dům, bytový či administrativní dům nebo výrobní prostory.

Díky správnému zateplení se odstraní veškeré tepelné mosty a zabrání se tak kondenzování vodních par na studených stěnách či stropech. Právě v těchto místech, kde kondenzují vodní páry, se tvoří zdraví nebezpečné plísně.

Pro kontrolu správností provedení zateplení lze opět využít termovizní analýzu. Ta odhalí nekvalitně odvedenou práci a detekuje stavebně – konstrukční vady.

Rekonstrukce domu spojená se je nejen finančně náročná záležitost, ale pro laika i náročná. Pokud se vlastník domu rozhodne pro jeho rekonstrukci se zateplením, měl by se obrátit na odborníky. Ti doporučí nejvhodnější způsob, zpracují projekt a cenovou nabídku. Mezi zkušené firmy zabývajícími se rekonstrukcemi a zateplováním domů patří společnost Stav Agency z Liberce. Odborní pracovníci společnosti Stav Agency s.r.o. nejen poradí s realizací, ale v případě zájmu zajistí i kompletní přípravné úkony i stavební práce spojené s rekonstrukcí a zateplením na klíč.

 

http://www.stav-agency.cz/zateplovani/zateplovani-budov

http://www.stav-agency.cz/clanky

http://www.stav-agency.cz/clanky/rekonstrukce-domu-spojena-se-zateplenim

Comments are closed.