REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Galerie Kodl – Aukční, prodejní, výstavní síň, Praha

Výkup obrazů změnil mladému muži život

Možná, že tento příběh bude znít, jako pohádka, ale skutečně se před pár lety stal. Bylo to v době, kdy jsem pracovala, jako finanční a realitní poradce. Pán se dostal do tíživé finanční situace a byl nucen prodat starý dům a přestěhovat se s rodinou do menšího bytu. Obrátil se na mě tedy s otázkou vyhledání vhodného bydlení.
Nepodceňujte obrazy – nikdy nevíte, jakou cenu mohou mít

Jednou přijel tento mladý muž na naši schůzku později s omluvou, že hledal někoho na výkup obrazů. Když jsme se ptala, jaké obrazy prodává, odpověděl, že pořádně sám neví. Našel je zabalené na půdě domu, který se chystal prodávat. Jeho maminka v mládí ráda kreslila a tak se domníval, že se jedná o její obrazy. Pravdou je, že tři z pěti obrazů byly skutečně namalovány jeho maminkou. Nicméně zbývající dva obrazy byly vyhodnoceny, jako umělecké dílo a prodány za poměrně vysokou cenu.

Muzika František – Spící dívka muzika
Výkup obrazů zachránil dům před prodejem

Výkup obrazů zajistil rodině, že se nemusela stěhovat a naopak ještě zbylo na rekonstrukci domu. Obrazy, které tomuto muži zůstaly po mamince, dodnes visí v domě na věčnou připomínku. Podle jeho slov pro něj mají obrazy jeho matky mnohem větší cenu, než umělecká díla, která prodal a rozhodně tohoto činu nelituje. Zda to byl záměr, jeho maminky se dnes už nikdo nedozví, protože zemřela v poměrně mladém věku, ale tímto zajistila synovi i vnoučatům střechu nad hlavou v jejich rodinném sídle. Výkup obrazů nemusí být záležitostí, která by se nikdy nemohla přihodit i vám.
Historické předměty mají mnohdy vysokou cenu

Možná, že najdete či zdědíte mince, zbraně, šperky, drahé kovy, nádobí, nábytek a to vše má z pohledu historie vždy mnohem větší cenu. Proto se vůbec nebraňte znaleckým posudkům, které vám pomohou určit skutečnou cenu předmětu. Výkup obrazů pomohl tomuto muži z dnešního příběhu zachránit střechu nad hlavou, ale u vás to může být zcela jiný předmět.
http://www.galeriekodl.cz/aukce

Comments are closed.