REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Poškození sluchu je nevratné

V místech s velkou hlukovou zátěží je nutné pro ochranu sluchu používat efektivní tlumení. Každé poškození sluchu je nevratné. Sluch se nikdy nezlepšuje a škodlivým hlukem se poškozuje.

 

Správným tlumením je izolován škodlivý nebo dráždivý hluk, přesto však zůstávají slyšitelné důležité poplašné signály a vnímání řeči je zachováno – uživatel se necítí být izolován. Společnost uvex nabízí ochranu sluchu pro každou situaci.

Požadovaným cílem při výběru vhodného tlumení je dosažení působící hladiny zbylého hluku 70 – 80 dB u ucha nositele. Při příliš velkém tlumení hluku (přílišné ochraně) dochází k problémům s dorozuměním a pocitu izolace. Při nedostatečném tlumení dochází k nevratnému poškozování sluchu.

Při výběru nejvhodnějších ochranných prostředků je důležité posuzovat ještě další parametry kromě hladiny zvuku. Patří sem zejména komfort nošení – doba používání, přesnost usazení, snadná manipulace i kompatibilita s dalšími ochrannými prostředky. Ideálním řešením je individuální ochrana sluchu pro konkrétního pracovníka. Společnost uvex nabízí vysoce kvalitní pomůcky na ochranu sluchu s vysokým komfortem nošení včetně individuálních pomůcek.

Se správným výběrem chráničů sluchu pro konkrétní pracoviště pomůžou zkušení pracovníci společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

Společnost UVEX Safety CZ, k.s. je dodavatelem veškerých ochranných pracovních pomůcek značky uvex špičkové kvality na český trh.

https://www.uvex-safety.cz/cs/produkty/ochrana-sluchu/

https://www.uvex-safety.cz/cs/innovation/latest-products/

https://www.uvex-safety.cz/cs/media/clanky/poskozeni-sluchu-je-nevratne/

Comments are closed.