REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Cykloběh za Českou Republiku bez drog – řekni ANO životu

V úterý 14. června 2016 navštívili Přerov cyklisté z občanského sdružení Řekni ne drogám – řekni ano životu, aby promluvili se školáky o drogách a upozornili je na škodlivost jejich užívání. Setkání se uskutečnilo na hřišti Základní školy Boženy Němcové.

Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2016

Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2016

V Ostravě si devítileté dítě píchalo pervitin. Když jsme s protidrogovými přednáškami před lety začínali, věnovali jsme se hlavně dětem kolem patnácti let. Teď přednášíme už páťákům. A jak je vidět, ještě to není včas. Kdo nám pomůže jako lektor?

Celorepublikový Cyklo-běh upozorňuje na DROGOVOU NEGRAMOTNOST u mládeže a dětí a pomáhá zvýšit celospolečenskou aktivitu a zodpovědnost v přístupu k tomuto problému.

Celorepublikový Cyklo-běh upozorňuje na DROGOVOU NEGRAMOTNOST u mládeže a dětí a pomáhá zvýšit celospolečenskou aktivitu a zodpovědnost v přístupu k tomuto problému.

Cyklo-běh je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Tato aktivita chce upozornit na DLOUHODOBĚ ZANEDBANÉ VZDĚLÁVÁNÍ na poli drogové prevence a volá po zvýšení DROGOVÉ GRAMOTNOSTI a osvěty v naší zemi. Nad akcí převzal záštitu Senát Parlamentu ČR.Akci organizuje občanské sdružení ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

V České republice je odhadováno 300.000 náctiletých ve věku 15-19 let, kteří se již dostali do kontaktu s ilegální drogou. Vzhledem k tomu, že v samotné zemi žije okolo 622.000 těchto dospívajících vůbec, měl zkušenost s nelegální drogou téměř každý druhý teenager!

Z výsledků průzkumu žije v ČR 60.000 denních uživatelů marihuany, z nichž je 30.000 závislých. Podle celkových odhadů máme v naší zemi 150.000 rizikových uživatelů marihuany. Pozn., není známo kolik jich vlastní řidičský průkaz.

Věková hranice zneužívání drog se snížila k 10 letům věku dítěte!

Z posledního průzkumu Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách (ESPAD 2011) kouřilo marihuanu 42.3 procenta dětí ve věkové kategorii 15-16 let. Toto procento řadí Českou republiku na smutné první místo ze všech evropských zemí!

One Response to “Cykloběh za Českou Republiku bez drog – řekni ANO životu”