REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Časté chyby při zateplování fasády

Češi jsou národem kutilů a mnozí se nebojí pustit do zateplení svého domu svépomocí. Nedostatek znalostí a zkušeností může být ale příčinou chyb při realizaci zateplení a následných problémů.

 

Touto cestou zkusíme upozornit na nejčastější chyby, kterých se dopouští nezkušení řemeslníci. První chybou ještě před samotnou realizací zateplení je špatné posouzení stavby. Jedná se zejména o vlhkost zdiva, které se chybným zateplením může ještě zhoršit, nebo nesoudržnost a nerovnost podkladu pod zateplení.

Dalším problémem jsou špatně osazená okna, která nejsou osazena rovnoběžně s vnějším zdivem nebo nemají dostatečně obnažený rám, který umožňuje správné zateplení ostění. Důležité je také správné oplechování.

Mezi nejčastější chyby patří volba špatných hmoždinek, jejich chybná montáž či vyplnění spár mezi izolačními deskami lepidlem, které způsobuje vznik tepelných mostů a následnou kondenzaci vodních par. Velmi složité je bez zkušeností natáhnout finální omítku. Na fasádě se objeví různé fleky a mapy, které sice nemají vliv na funkci, ale z estetického hlediska způsobují nepřijatelný vzhled.

Pokud ani vy nechcete v budoucnu řešit následky chybného zateplení a následné problémy, vyvarujte se uvedených chyb nebo nás kontaktujte. Naše společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce má se zateplováním bohaté zkušenosti. Rádi vám poradíme, případně provedeme kompletní realizaci zateplení na klíč.

http://www.stav-agency.cz/scsdc/

http://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-domu/

http://www.stav-agency.cz/2020/09/21/caste-chyby-pri-zateplovani-fasady/

 

Comments are closed.