REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Levné dřezy přicházejí s dobře míněnými radami

Rada číslo jedna:

Přemýšlíte o nákupu nového dřezu do kuchyně? V tom případě nehleďte pouze na jeho délku a šířku, ale zaměřte se i jeho na hloubku. Některé modely (nejčastěji nerezových dřezů) jsou totiž nabízeny v hloubce cca 15 centimetrů, někdy i méně. Pokud tedy nechcete, aby tekoucí voda takového mělkého dřezu stříkala na okolní spotřebiče a pracovní desku, dávejte přednost modelům s hloubkou 19 až 25 centimetrů.

Rada číslo dvě:

Vždy volte dřez s přepadovým odtokem. Vyhnete se tak katastrofě, když odběhnete, necháte vodu téci a a hlavní odtok uzavřený. Přepadový odtok uvítáte i v případě, že se rozhodnete zabudovat drtič odpadu.

Rada číslo tři:

Dejte si záležet na výběru dřezové baterie. Můžete vybírat jednak podle materiálu. Ten by se samozřejmě měl shodovat s materiálem, ze kterého je vyroben samotný dřez.

V případě granitové ho dřezu volte granitovou dřezovou baterii se sprchou nebo bez sprchy, v případě keramického dřezu volte keramickou baterii. V případě, že nejste se rozhodli pro supermoderní skleněný dřez, volte baterii skleněnou. Možná svou kuchyň nebo celý byt zařizujete ve stylu retro. Pak se pravděpodobně rozhodnete pro retro baterie.

Rada číslo čtyři:

V každém případě byste měli pamatovat také na to, abyste tvar baterie i její umístění volili tak, aby, jednoduše řečeno, “nepřekážela”. Rozhodnout se musíte také, zda k ovládání dřezové baterie zvolíte páku, klasický kohoutek nebo senzor.

Rada číslo pět:

Co se týče tvarových možností dřezů, v nabídkách se dnes setkáte s obdélníkovými, čtvercovými, kruhovými i rohovými. V malých kuchyních hrají s ohledem na prostor prim zejména menší čtvercové a kruhové dřezy bez odkapávací plochy, ve velkých kuchyních se oblibě těší zejména modely s obdélníkovým půdorysem, přičemž existuje možnost dát si vyrobit dřez s spodní montáží nebo dřez s mnontáží do roviny přesně podle vlastních požadavků na míru.

Comments are closed.