REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jednoduché kroky k tomu jak založit s.r.o.

Každému, kdo se ptá, jak založit s.r.o. se dostane na počátku odpovědi, že je nutné vymyslet název firmy. Ten je doslova alfou a omegou. V případě, že nebude poutavý, můžete se s efektivním a ekonomickým fungováním vaší společnosti v podstatě rozloučit. Počítejte v každém případě s tím, že za jménem firmy budete mít i s.r.o. anebo spol. s.r.o. anebo celý název společnost s ručením omezeným. Důležité je i zaplacení základního vkladu, které do roku 2013 činilo 200 000 korun, nyní stačí základní vklad 1 koruna. Před podáním návrhu na zapsání do obchodního rejstříku musíte mít splacenou minimálně polovinu této sumy.

Klasické, či virtuální sídlo pro nově založenou firmu?

Jestliže chcete znát, jak založit firmu, neměli byste zapomínat na všechna fakta, která se týkají jejího sídla. Možnosti máte v podstatě dvě. Tu první představuje standardní sídlo přímo na adrese, kde máte provozovnu anebo kanceláře. V případě, že budete chtít prestižní adresu, vyplatí se virtuální sídlo na známé adrese ve větším městě.

Kolik vás to bude stát?

Založení firmy je náročné z hlediska financí. V první řadě počítejte s tím, že jen za správní poplatky utratíte více než 10 000 Kč. Do nové firmy je nutné vložit minimální kapitál. Jeho výše je 1 Kč, ale zároveň ona 1 koruna nemůže být rozpočítána mezi několik společníků, neboť výše vkladu pro každého společníka musí být právě minimálně 1 Kč.

Můžete to nechat na jiných

Kromě tohoto existuje ještě jeden – mnohem příjemnější způsob, jak založit s.r.o. Je možné si zaplatit společnost, která všechny formality zařídí za vás. Stále oblíbenější je také nákup již hotových společností, tzv. ready-made.

Comments are closed.