REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Když se řekne: stavební chemie

Když se řekne stavební chemie, myslí se tím nejrůznější látky, většinou tekutého nebo práškového charakteru, které představují stavební doplněk k běžně používaným typům stavebních materiálů. Tyto látky se většinou vyznačují unikátním chemickým složením a je možno je dělit podle množství složek na:

  • jednosložkové – většinou sypká směs, která se kombinuje s vodou,
  • vícesložkové – produkt, který se skládá z několika složek, jež je třeba v odpovídajícím poměru řádně promíchat (například výrobky na bázi epoxidové pryskyřice).

Mezi druhy stavební chemie patří například lepidla, penetrace, nivelace, izolace, tmely, pěny a podobně

Když se řekne Mapei

Do role jednoho z nejvýznamnějších výrobců různých stavebních chemických produktů je pasována již hodnou řádku let společnost Mapei. Její portfolio se neustále rozšiřuje, takže v současné době nabízí i výrobky pokrývající zcela odlišné oblasti: produkty pro obklady a dlažby, ryze průmyslové doplňky, výrobky pro podlahové a textilní krytiny, sortiment určený pro podzemní stavitelství, přísady do betonových směsí, výrobky pro hydroizolace, doplňky sloužící k zesílení konstrukcí, prvky určené pro přírodní stavební materiály, nátěry, stěrky a další. Mapei je opravdový odborník na stavební chemii, která je využívána mnohými profesionálními stavebními společnostmi.

Když se řekne nivelační stěrka

Velmi důležitým sortimentem ve stavebnictví je podkladní stavební chemie, které se také mnohdy říká vyrovnávací. Speciální stěrkové látky, které slouží především pro vyrovnávání, popřípadě uhlazení konkrétní plochy, jsou označovány jako samonivelační hmoty – nivelační stěrky. Vybrat tu správnou nivelační stěrku nemusí být zas tak jednoduché, pokud nepatříte v této oblasti mezi odborníky. Jak se správně rozhodnout? Zvolit dražší variantu nebo bude postačovat levnější varianta? Stačí vyjít z jednoduchého pravidla: čím levnější nivelační stěrku si pořídíte, tím větší zručnost a zkušenost vás samotných nebo řemeslníka, kterého si na práci pozvete, bude třeba. Tak na to při výběru pamatujte.

Comments are closed.