REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Na rozdováděné děti platí samolepící šablony a tvořivé písky

Možná právě nyní přemýšlíte, čím zabavit své rozdováděné děti. Chtěli byste pro ně najít nějakou činnost, která by je bavila, u které by se zklidnily a zároveň by rozvíjela jejich kreativitu. Jeden typ bych pro vás měla. Vyzkoušejte samolepící šablony a barevný písek. Tato originální technika je velmi jednoduchá a jak jsem zjistila, baví nejen děti, ale i dospělé. A navíc se může takový pískovaný obrázek stát naprosto jedinečnou a originální výzdobou nejen dětského pokojíčku.

Ten správný motiv

Děti milují zvířátka. Pokud jim tedy obstaráte samolepící šablony zvířátek (kapříka, medúzy, motýlka, berušky, dinosaura, kočičky, lachtana s míčkem a další) nebo samolepící šablony dětských obrázků (třeba usměvavého dubínka, papírového létajícího draka nebo sluníčka nad mráčkem) a barevné písky, popřípadě jim rovnou koupíte celou tvořivou sadu, můžete si být stoprocentně jisti, že se zabaví a budou se k této tvořivé činnosti rády vracet.

Samolepící šablony mandaly – skvělá volba

Pískované obrázky však rádi vytvářejí i dospělí. Jakmile k této činnosti jednou „přičichnou“, stále se k ní chtějí vracet. I když si určitě rádi vypískují také nějaké to zvířátko, srdíčkový motiv nebo samolepící šablonu se svátečním motivem, nejvíce je pravděpodobně zaujmou samolepící šablony mandaly. Práce na mandalách, tedy jejich vybarvování, v našem případě pískování, je považováno dokonce za léčivou činnost. I když byly mandaly „znovuobjeveny“ teprve v nedávné době, psychologové a psychiatři je stále více doporučuji jako prostředek k uvolnění napětí, stresu a také k poznání sebe sama. Navíc velmi významně rozvíjí kreativitu. Věděli to už dávné generace před námi. Udělejte tedy radost sami sobě nebo někomu blízkému a skvělým dárkem umožněte tuto tvořivou činnost i jim.

Comments are closed.