REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Optimalizace datových center

Snaha většiny firem v dnešní době je šetřit finanční prostředky i v době expanze. Pokud má společnost vlastní datová centra nabízí se možnost omezit neefektivní uspořádání a zvýšit produktivitu infrastruktury vlastního datacentra. Mnoho společností také chce provozovat česká datová centra šetrněji k životnímu prostředí či hybridní datová centra. Základním prvkem, jež hraje roli pro správnou optimalizaci je non-IT infrastruktura datového centra či serverovny. Velmi důležité je také nepodceňovat monitoring datacentra. Více o možnostech se dozvíte v následujícím článku.

Návrh a optimalizace serverovny

Správný návrh a vyladění klimatizace serverovny je zásadní nejen z důvodu spolehlivého provozu, ale i celkově ekonomického provozu datacentra v ČR. Velmi důležité je při návrhu zvolit energeticky efektivní a šetrné chlazení serverovny „na míru“ s optimálními pořizovacími a provozními náklady. Vybírejte z firem, jež dokáží realizovat dílčí i ucelené řešení včetně kompletní integrace non-IT infrastruktury datových center, včetně efektivních hybridních koncepcí. Více informací o návrzích datových centrech čtete na odkazu http://lepsi-reseni.cz/datova-centra/

Efektivní infrastruktura datového centra

Každé datové centrum, které má dosahovat vysoké spolehlivosti a také efektivity, potřebuje kvalitní monitoring, dohled a vzdálenou správu. Při projekci nového datového centra se vyplatí podpůrné systémy non-IT infrastruktury – chlazení, napájení a monitoring datacentra navrhovat společně či v úzké návaznosti. Při správné volbě a kombinaci komponent a koncepce může datové centrum se stejnými parametry dosáhnout vyšší spolehlivosti a výhodnějších provozních nákladů i v České republice. Samostatnou kapitolou jsou potom hybridní datová centra.

Comments are closed.