REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Potřebujete poradit s likvidací společnosti? Obraťte se na nás

likvidaci firmy nemusí vést vždy jen finanční důvody nebo osobní zájem podnikatele. Občas ho k rozhodnutí donutí i různé nepředvídatelné okolnosti on následně stojí před rozhodnutím, zda firmu (či podíl v ní) odprodat či definitivně zlikvidovat. Ať už se rozhodně pro kteroukoliv variantu, obě znamenají nemálo právních kroků a povinností, které musí splnit. I proto se značná část podnikatelů ukončujících podnikatelské aktivity, rozhodne pro služby externí firmy, která mu buď zajistí poradenskou činnost či dokonce vše zajistí.

Co může vést k rozhodnutí o ukončení podnikání?

Důvody pro utlumení podnikatelských aktivity mohou být různé. Především mezi ně patří:

  • rozhodnutí soudu při nedodržování platných zákonů či chybějících potřebných povolení
  • splněním konkrétního úkolu, pro který byla založena
  • uplynutím doby, po kterou měla být v činnosti
  • rozhodnutí společníků či majitele firmy.

Ať je již důvod likvidace společnosti jakýkoliv, je nutné během ní zajistit konkrétní zákonné kroky. Mezi nejdůležitější patří oslovení věřitelů a splacení finančních závazků a rovněž zajištění prokazatelného a finančního vypořádání majeteku. Na konci této cesty čeká na společnost vymazání z obchodního rejstříku.

 Se všemi těmito kroky je Vám schopna poradit či konkrétně pomoci i naše společnost. Buď budete mít možnost převést společnost na nás a zbavit se tím značných starostí nejen s likvidací nebo Vám s těmito kroky alespoň pradíme. K tomu Vám mimo jiné můžeme nabídnout služby krizového managementu, který Vám v případě, že se rozhodnete firmu zachovat, pomůže dostat společnost zpět na nohy.

Pokud Vás služby naší společnosti zaujaly, stačí pro konkrétní informace navštívit naše webové stránky a oslovit nás osobně na naší adrese, či prostřednictvím e-mailu nebo poptávkového formuláře.

Comments are closed.