REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Lyžování v Rakousku

Pokud přemýšlíte o skvělé lyžařské dovolené a současně se vám nechce vlastním automobilem nebo autobusem cestovat příliš daleko, pak je Rakousko určitě dobrou volbou. Pro strávení zimní dovolené v Rakousku hovoří vedle špičkových lyžařských středisek také dobrá dostupnost z České republiky.

Lyžařská střediska v rakouských Alpách jsou nejen mezi příznivci sjezdového a běžeckého lyžování a dalších zimních sportů z České republiky známá svou vynikající infrastrukturou. Lyžaři, kteří se vydají na zimní dovolenou k našim jižním sousedům, se mohou těšit na pravidelně udržované sjezdové tratě a moderní přepravní infrastrukturu, která snese srovnání se světovou špičkou. Více například zde.

Vynikající podmínky pro sjezdové i běžecké lyžování pak doplňuje široká nabídka nejrůznějších ubytovacích kapacit. Turisté, co se vydají strávit své dny volna během zimního období právě do Rakouska, mohou vybírat z bohaté nabídky ubytování. Ta zahrnuje jak špičkové pětihvězdičkové hotely s veškerým komfortem, tak i cenově výhodné apartmány a ubytování v soukromí.

O tom, že Rakousko je skutečně kolébkou lyžování, svědčí kupříkladu skutečnost, že vůbec první veřejná sjezdovka na světě byla otevřena právě v Rakousku. To bylo před téměř sto lety a v současnosti se už Rakousko pyšní těžko uvěřitelnými 22 tisíci kilometrů sjezdovek. Nabídka je skutečně široká a sjezdaři mohou vybírat z pestré nabídky sjezdovek. Možnosti začínají na cvičných loučkách pro děti a sahají přes sjezdovky pro začínající lyžaře a následně zkušenější sjezdaře až po náročné černé tratě, které prověří dovednosti i těch nejzdatnějších jezdců.

Lyžaři nejen z České republiky jezdí do Rakouska i z důvodu dobrých sněhových podmínek po celou zimní sezónu. Kromě několika ledovců, na nichž se lyžuje v nadmořské výšce přesahující 3000 metrů a které nabízejí celoroční lyžování, je většina lyžařských oblastí v Rakousku vybavena zařízením pro výrobu umělého sněhu. V případě nedostatku přírodní sněhové pokrývky je tak možné sjezdovky zasněžit sněhem umělým.

Rakousko se, díky svým dobrým sněhovým podmínkách i pozdě na jaře, stalo oblíbeným cílem pro turisty, kteří si chtějí užít skvělého jarního lyžování. Tou dobou je na sjezdovkách stále ještě dostatek kvalitního sněhu a současně na bezmračné obloze hřeje příjemné jarní slunce.

Dobrou pověst má Rakousko i z pohledu pohostinnosti místních obyvatel. Rakušané si svých hostů váží a snaží se, aby z Rakouska všichni odjížděli pokud možno spokojeni. Dnes již legendární je i nabídka zábavy po lyžování, takzvaného apres – ski. Turisté také s oblibou využívají možnosti relaxovat a odpočívat v nejrůznějších wellness centrech či veřejných bazénech. Další možností je zajít navečer do tradičních horských chat nebo restaurací a dát si dobrou večeři.

Aktivní jedinci pak mají možnost zajít za zábavou do baru či jiného nočního zábavního podniku, které bývají otevřeny v každém větším lyžařském středisku. A komu by výdej energie na svazích přes den nestačil, můžeme zajít užít si ještě třeba na diskotéku.

Comments are closed.