REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Kam vyrazit na dovolenou?

Trocha inspirace při výběru dovolené nikdy neuškodí, obzvláště tehdy, pokud si nejste jisti, kam na dovolenou vlastně vyrazit. Nejde totiž jen o místo, ale i čas. Každá destinace má své optimální období pro odpočinek a objevování, takže by byla škoda navštívit určitou oblast v nesprávnou dobu.

Poblíž domova po Evropě

To, že se velké množství Čechů vydává v letních měsících do Chorvatska asi netřeba zmiňovat. Evropské destinace jsou blízko domova, bez výrazných kulturních rozdílů a s velmi podobným životním standardem. Neznamená to ale, že by vám tyto destinace nenabídly nové a zajímavé zážitky.

Pokud máte rádi památky, můžete se vydat do Toskánska v Itálii, které oplývá uměleckými městy jako je Florencie, a navíc se zde pěstuje výborné víno. Jestli jste naladěni spíše pro koupání, můžete se vydat jižněji do Kalábrie, což je oblast nejjižnější části Apeninského poloostrova. O kousek dál se pak nachází řecký ostrov Rhodos, který je znám dlouhým létem, takže se tam můžete vydat i po letních prázdninách.

Drsná Afrika pro dobrodruhy

Pro dobrodruhy je Afrika jako stvořená. Pokud vám moderní metropole již lezou krkem a hledáte únik k přírodě, jen stěží najdete lepší místo. Oblíbeným místem je třeba Botswana, která patří do stabilnější části Afriky. Oblíbenou aktivitou je tu safari, a to i noční, při kterém můžete pozorovat slony, lvy nebo africké divoké kočky. Ještě větší adrenalin si užijete v Keni, což je přímořský stát s třiceti pěti národními parky a rezervacemi. Dbejte však na vhodnou přípravu a všechna nezbytná očkování.

Pirátem v Karibiku?

Karibská oblast je kolébkou luxusu a exotiky, kam lze na exotickou dovolenou vyrazit hlavně v zimě nebo jarních měsících. Nachází se zde mnoho menších ostrovů jako je Svatý Martin, větších jako například Kuba a pak mnoho pevninských oblastí v Mexiku nebo Kostarice.

Tahle oblast je specifická bílými plážemi, potápění se žraloky nebo v případě Mexika zaniklou civilizací Mayů a Aztéků. Kromě dovádění v moři se tak můžete vydat objevovat architektonické skvosty, které se do dnešních dnů dochovaly, mezi nimi například chrámy a pyramidy.

Pro další inspiraci kam na dovolenou, vyzkoušejte cestovní kancelář MONOÏ.

Comments are closed.