REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jezírkový vysavač Pondovac

Dnešní doba apeluje a vyzývá nás všechny, abychom se chovali mimi jiné ekologicky. Poptávka lidí se v poslední době přiklání k požadavkům koupání bez chemie. Mnozí lidé upřednostňují přírodní zahradní koupací jezírka před privátním bazénem. Zahradní jezírko bez chemie vybudujete, ale nelze spoléhat pouze na přirozenou a samočisticí schopnost vody. Pokud chcete předejít nežádoucí kvalitě vody ve Vašem koupacím jezírku, musíte počítat se skutečností, že i v přírodě obtížně najdete jezero nebo rybník s  čistou a průzračnou vodou až na dno a že kvalita vody je odvislá mimo jiné od nenarušenosti přirozeného koloběhu přírody zásahem zvenčí. Tím, že Vaše koupací jezírko vybavíte kvalitním a s důkladností navrženým filtračním systémem jistě neuberete jeho přírodnímu rázu a tento systém Vám ba naopak zaručí nezávadnost a určitý standard kvality vody.

Velikost s výkonnost filtru je odvislá od objemu zahradního jezírka. Pokud je filtrační sytém navržen malý, pak jeho funkčnost rapidně klesá, protože se zanáší a Vy jej musíte často čistit. Objem filtru lze orientačně vypočítat následovně, násobíte výšku a šířku zahradního jezírka s největší jeho hloubkou a toto číslo podělíte dvěma.

Můžete odborníkům oponovat, že není nutné budovat filtry, že v nabídkách firem jsou tzv. regenerační štěrkové čistící zóny jezírka. Ano, máte pravdu, tyto nabídky existují. Ale uvědomte si, že může dojít k zanesení systému a nutnosti jeho čistění. Právě u takto zrealizovaných zahradních jezírek s regenerační štěrkovou zónou se po několika letech fungování projevuje zanesení této zóny a s tím spojená jejich nefunkčnost. Dalším problémem je odstranění této nefunkčnosti – v těchto zónách jsou i tuny štěrku, které musí být odbagrovány a vznikají pro majitele těchto zahradních jezírek veliké náklady a nepříjemnosti na jejich zahradě. Po těchto nemilých zkušenostech se proto v mnoha případech rozhodnou zainventovat a vybudovat pro svoje jezírko filtrační systém.

Filtračnímu systému a přírodě, můžete pomoci i Vy pomocí rozmanité nabídky příslušenství k zahradním jezírkům. Velikým a vysoce účinným pomocníkem pro mnoho našich zákazníků se stal vysavač Pondovac 4 nabízený na www.jezirka-brno-shop.cz. Snadnější manipulace Pandovacu je zajištěna madlem a kolečky. Vysavač pracuje na principu dvoukomorového sacího systému, dvě nezávislé komory umožňují nepřetržitý proces. Pondovac průběžně nasává nečistoty. Kal vytéká pomocí dlouhé výpustní hadice, pomocí speciální odsávací hlavice se odstraňují vláknité řasy. Pondovac 4 je Vašim pomocníkem pro snadné odsávání kalu ze dna jezírka, zbytků odumřelých rostlin, listí z hladiny jezírka atd. V nabídce je příslušenství pomocí něhož lze cíleně odsávat řasy a nečistoty mezi kameny nebo nástavce pro odsávání řas. Z technických parametrů uvedeme příkon vysavače je 1800 W, objem nádrže je 27 litrů.

Comments are closed.