REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jedinečná střešní krytina pro novostavby i rekonstrukce

Konec dvacátého století znamenal pro českou společnost Capacco spol. s.r.o. (a nejen pro ni) počátek revoluce ve výrobě střešní krytiny.  Pokud ještě neznáte střešní krytinu Capacco, dovolte nám jí přestavit. Jedná se o ekologickou plastovou střešní krytinu, vyráběnou z recyklovaného plastu kabelových izolantů, která má spoustu ideálních vlastností. Krytina je velmi kvalitní, odolná proti povětrnostním vlivům i mechanickému poškození, je samozhášivá, lehká, pružná a také bezúdržbová, takže Vám ani po letech neobroste mechem. Navíc i její cena je velmi nízká. Jak vlastně takový nápad na výrobu krytiny vznikne?

„Naše společnost vznikla v roce 1995 a od počátku pracujeme s recyklovaným plastem kabelových izolantů. Technologii zpracování tohoto materiálu jsme odzkoušeli na výrobě zatravňovacích kazet, se kterou jsme začali. Vzhledem k tomu, že se jedná o PVC (polyvinylchlorid), který se vyznačuje samozhášivostí a dobrou odolností proti UV záření, napadla nás myšlenka použití tohoto materiálu na výrobu střešní krytiny. Je třeba zdůraznit, že v té době neexistovaly žádné zkušenosti s plastovými střešními krytinami, proto bylo třeba provést řadu testů a ověřit její kvalitu při dlouhodobějším použití.“ vypráví jednatelka společnosti, Ing. Naděžda Malchárková. „Prvními zkušebními vzorky krytiny jsme si pokryli přístavek na uhlí. Po ročním sledování vlivu vnějšího prostředí, když jsme si ověřili, že kvalita je na dobré úrovni, jsme zahájili oficiální výrobu střešní krytiny Capacco“ dodává.

Jak jste se již sami přesvědčili, střešní krytina Capacco je velmi unikátní a i přes počáteční nedůvěru vůči plastům se stala rychle oblíbenou. „Po letech se objevili další výrobci, kteří začali vyrábět plastové střešní krytiny z jiných termoplastů, např. polyethylenu, polypropylenu , polyesteru (domovní odpady, odpad z automobilek nebo PET láhve). Ve všech těchto případech se však jedná o termoplasty s jinými, ať už mechanickými nebo chemickými vlastnostmi, a z tohoto důvodu je není možné považovat za stejný materiál. Velkou předností námi používaného materiálu PVC je jeho samozhášivost, vedoucí k výsledné velmi dobré odolnosti proti hořlavosti vyráběné střešní krytiny. V tomto směru je naše střešní krytina na nesrovnatelně vyšší úrovni, než krytina z jiných vstupních materiálů.“ podotýká Ing. Malchárková.

Krytina je určena pro novostavby i rekonstrukce, pro které se skvěle hodí právě svou lehkostí, díky které není nutno před pokládkou zesilovat krov. V neposlední řadě je také třeba zmínit ekologické hledisko. „Než se začal tento odpad zpracovávat a přeměnil se na placenou vstupní surovinu, tak ho stovky tun zasypávalo skládky. Je však nutno zdůraznit, že ne každý kabelový odpad je možno použít. Klademe velký důraz na kontrolu, čistotu a kvalitu materiálu a díky naší dlouhodobé zkušenosti se zpracováním tohoto materiálu jsme schopni dosáhnout velmi dobré kvality výsledného produktu.“ říká paní Malchárková.

„Od března 2013 také vyrábíme novou verzi střešní krytiny SK1 a SK2 Capacco – umělá břidlice. Svým vzhledem dokonale imituje přírodní břidlici a je nově opatřena pěti montážními otvory pro snazší pokládku.“ uzavírá jednatelka společnosti.

Pokud uvažujete o nové střeše, nebo zrovna stavíte dům, určitě víte, že při nákupu stavebního materiálu je nutno ověřit jeho kvalitu a původ a tím myslet i do budoucnosti, aby nebylo nutné za pár let pomýšlet, či být dokonce donucen k rekonstrukci. Střešní krytina Capacco je testována Technickým a zkušebním ústavem stavebním Praha s.p., takže rozhodně  víte, že kupujete kvalitní a ověřený produkt. Připojte se k tisícům spokojených zákazníků společnosti Capacco a pořiďte si jedinečnou střešní krytinu, spojující v sobě spoustu výhod. Zakoupíte ji přímo ve výrobně a prodejně Capacco v okrese Bruntál, nebo v síti prodejců střešních krytin po celé ČR.

Comments are closed.