REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jana Collins: Sama blondýnka se toulá po Indii

Dobrodružná reportáž ostřílené Cosmo cestovatelky nás zavede do Indie a odehrává se v místě nejzvláštnějším – v místě, kde hoří pohřební gháty a kde se zastavuje koloběh zrození – v magickém a tajuplném Varánásí. Autorka věnuje pozornost sexualitě a spiritualitě, komunikuje s domorodci a ve svém investigativním pátrání objevuje různé zajímavosti. Nechává se vést intuicí a surfuje na vlnách energie extáze. Dovedete si asi představit, že taková cesta není snadná a že se může dostávat do náročných situací. To patří k cestování, zejména takovému, které není turistikou, ale cestou ve smyslu putování a objevování. A tak v jednu chvíli málem umírá a naplňuje tak metaforu tisíciletého střediska hinduistické víry, aby ji na poslední chvíli zachránil krásný a bohatý indický princ. S akční, dobrodružnou blondýnkou pronikáme do místní kultury, objevujeme lidi, obřady a slavnosti, setkáváme se s buddhistickou poutnicí Joannou, baba muži, kámasútrou i indickou mentalitou a prožíváme duchovní proces znovuzrození. Jako bonus vám autorka knihy Sama blondýnka se toulá po Indii, která cestuje již dvacet let po nejrůznějších neobvyklých místech planety, přináší spoustu rad pro solo ženy a dívky na cestách.

Při čtení reportáže se doslova ocitnete vtaženi doprostřed světa, tolik odlišného od evropské kultury. Proces vědomí a rozpouštění v přítomnosti, zrcadlení toho, co je uvnitř a vně, procesy duše, která se toulá a surfuje na vlnách extatické přítomnosti žití. Rozrůstající se prostor chrámu vnitřního bytí. Snaha vyjádřit slovy. Jde to vůbec?

Poutnice jde a dívá se a zaznamenává procesy nitra a procesy „venku,“ až se obojí spojuje do extatické sjednocující přítomnosti, kde mizí ego a zůstává otevřená přítomnost bytí. Jde to vůbec zapsat? Svět je zrcadlem a odráží se v něm naše vnitřní bytí. Poutnice, hrdinka knihy Sama blondýnka se toulá po Indii jde a dívá se, nehodnotí a vstupuje do situací podle energetického přitahování. Cesta v nitru, anebo venku? Až nastane chvíle, kdy už není kam jít. Je doma. Všude.

Cesta je zároveň mystickou cestou k osvobození mysli a rozšíření vědomí v duchu Osha. Jana Collins se nechává vést na vlně intuice, vnitřní energie vesmíru, který ji vodí přesně tam, kde má být. Jdi a dívej se, to je cesta bílého oblaku, Osho v praxi. Dochází k poznání, že vlastně vůbec nic neví a zjišťuje, že doma je všude. Ustává pohyb a není už kam dál jít. Jsme všude doma. Zůstává rytmus bytí, volně mizí mysl, v náruči vesmíru se toulá a přenechává mu vedení své cesty.

E-knížku Sama blondýnka se toulá po Indii si můžete pořídit:

http://www.kosmas.cz/knihy/182684/sama-blondynka-se-toula-po-indii/

http://www.alza.cz/sama-blondynka-se-toula-po-indii-d429918.htm

Comments are closed.