REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Frézované hliníkové desky

Alcom Alval s.r.o. je dlouholetým dodavatelem hliníkových polotovarů. Původně byla společnost zaměřena na dodávky materiálů do stavebnictví. V současné době jsou jejími hlavními zákazníky firmy z oblasti strojírenství. Firma patří mezi hlavní dodavatele hliníkových slitin již od roku 1996.

Hliníkové plechy, hliníkové profily, hliníkové tyče, hliníkové desky, hliníkové folie, hliníkové pásy, nebo hliníkové slitiny, to vše naleznete na hliník.cz.

Frézované hliníkové desky nabízí firma pod vlastním obchodním označením ALQAL. Vstupním materiálem pro výrobu desek je litý blok, který se dále tepelně zpracovává, aby se materiál zbavil vnitřního pnutí. Hliníkové plechy a desky naleznete ve skladovém sortimentu v mnoha různých jakostech a tloušťkách od 0,2 do 400 mm.

Firma také nabízí svým zákazníkům řezání vodním paprskem. Technologie řezání vodním paprskem pracuje na jednoduchém principu. Do řezaného polotovaru je vpuštěn tenký paprsek vody o průměru cca 2 mm, tlaku až 4000 atmosfér a rychlosti 900 m/s.

Řezání vodním paprskem nabízí mnoho výhod. Vodní paprsek jen minimálně silově působí na řezaný materiál, nedochází tudíž ke vzniku mikrotrhlin. Řezání vodním paprskem je ohleduplné k životnímu prostředí.

Comments are closed.