REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Stroje nahrazují lidskou práci i u podlah

Éra strojů již přišla dávno, ale není tomu tak dávno, co stroje pronikly také do takové oblasti, jako je instalace omítek nebo podlah.  Dnešní betonové podlahy, to již není klasický beton, který si pamatujeme z dob předrevolučních, ale jsou to směsi, které jsou v suché podobě a stačí je pouze zředit s vodou nebo jiným médiem. Jsou v podstatě instantní. Budete mít okamžitě připravenou svou směs na omítku nebo na podlahu.

Proč je tomu tak?

Je to jednoduché. Strojové instalace podlah nahrazují ruční práci, která je samozřejmě namáhavá, ale také zdlouhavější. Vše probíhá v naprosté čistotě, nedochází k porušení rozvodů nebo dalších součástí domu. Hospodyňky nesmírně ocení také absenci nepořádku v jiných částech domu než na samotném místě aplikace.

Jak se strojové podlahy aplikují?

Strojně hlazené podlahy se aplikují s pomocí míchacího stroje, který je ve většině případů umístěný mimo stavbu a k transportu hmoty dochází potrubím či hadicí přes okna nebo dveře stavby. K takové práci často postačí 2 nebo 3 osoby, které jsou samozřejmě odborně zaškolené a znají dokonale svou práci a také vlastnosti cementových, betonových a anhydritových směsí.

Cementové podlahy nanášené strojově jsou výhodné pro aplikování podlahového topení, kdy nejprve se nainstalují rozvody tepla a po té se celé dílo zalije beze strachu betonovou směsí. Skvělá tepelná vodivost takových podlah je pak pro vás zárukou kvalitního tepla a jeho uchování.

Hlavní výhody strojových podlah

Kromě možnosti instalace podlahového topení mají hrubé podlahy strojové cementové i jiné výhody, které oceníte nejen při stavbě, ale také při rekonstrukci. Uveďme si tyto plusy alespoň v bodech:

  • Lehkost a malé zatěžování konstrukce
  • Rychlost pokládání
  • Úspora peněz
  • Skoro žádný nepořádek
  • Konzistentní a jednolitá směs
  • Ideální vytvoření roviny, které je automatické

Comments are closed.