REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Volba vodovodní baterie není složitý problém

Vodovodní baterie je investicí na mnoho let dopředu. Proto je naprosto nezbytné věnovat jejímu výběru velkou pozornost. V případě, že zvolíte nevhodně, mohlo by se vám stát, že budete muset kupovat baterii novou a všechno se vám nepříjemně prodraží. Jestliže ale navštívíte eshop www.drezova-baterie.cz, uvidíte široký sortiment baterií a jejich dodavatelů a budete moci se rozhodnout, který typ a provedení pro Vás bude nejvhodnější.

 

Díky správné volbě ušetříte 40 až 50% vody

Základní otázkou pro mnoho z vás bude, zda je lepší baterie páková nebo kohoutková. Necháme-li hovořit čísla, odpověď je jednoznačná. Kohoutková má spotřebu vyšší až o 40%, což je skutečně hodně a při dnešních cenách vody se to opravdu prodraží. Páková má navíc citlivější nastavení vody, na rozdíl od kohoutkové s ní můžete manipulovat klidně i jednou rukou. Termostatická baterie navíc umožní stabilní udržování teploty a dosahuje dokonce 50% úspor v oblasti energie i vody.

 

V designu vládne hranatá

V oblasti designu se objevuje materiál matný i lesklý, v oblasti tvarů do značné míry letí baterie hranatá. Luxusní materiál zastupuje bronz, efektní je chrom, trendy je jak lesklý, tak matný materiál. Výborný je nerez. Využívá se i granitový povrch, který je možné upravit barevně, například baterie může bílá i v jiné podobně. Samozřejmě je na Vás, jaký design zvolíte.

 

Praktická otázka umístění a napojení

Další otázkou je praktická podoba baterie. Závisí na tom, kam ji budete umisťovat. Pod okno se výborně hodí nástěnná. Přímo na umyvadlo nebo na dřez potom stojánková, ideálně taková s delším ramenem, které umožňuje umístit pod ni i větší nádoby. Další je podmítková, která se umisťuje pod obklady. Řídit se musíte i roztečí baterie, která se vyskytuje ve dvou variantách, a sice 100 mm a 150 mm. Případná redukce je jenom nouzovým řešením.

 

Comments are closed.