REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Kvalitní výrobníky ledu mají mnohé využití

Automatická zařízení, která vytvářejí led ve velkém, to jsou profesionální výrobníky ledu s různou kapacitou a ovládáním. Za 1 den dokážou některé vyrobit i stovky kilogramů ledu. Hodí se do výroben a provozů, kde je třeba led, a někdy je lze využít i v restauracích nebo domácnostech. Zde samozřejmě stačí zařízení s malou kapacitou. Moderní výrobník může mít elegantní design a tichý chod. Led se upotřebí především v chemickém průmyslu, potravinářství, zdravotnictví nebo wellness. Výrobník ledu je zapotřebí i v restauracích, barech, neobejdou se bez něj prodejny vína a ryb.

Zdroj vody a správné umístění

Velkokapacitní výrobníky ledu jsou napojeny permanentně na zdroj vody, do malých stačí vodu nalít. Jelikož je nutné mít určité množství ledu v zásobě, ne jen vyrábět pokaždé, když je potřeba, disponují výrobníky i různě velkými zásobníky na led. Tvorba ledu dnes probíhá velmi rychle, tiše a hygienicky. Přístroje dokonce mohou mít antibakteriální úpravu, aby se led nijak nekontaminoval. Je samozřejmě potřeba přivádět do nich nezávadnou pitnou vodu. Přístroje mohou mít chlazení vzduchem nebo vodou. Ty se vzduchovým chlazením je nutno umístit do prostoru, aby byl k dispozici přísun vzduchu. Ty s chlazením vodou mnoho místa nepotřebují.

Není led jako led

Pokud si pořizujeme výrobník ledu Brema, zvážíme jak kapacitu zařízení, systém chlazení, velikost zásobníku ledu a další parametry, ale především typ vyráběného ledu. Není totiž led jako led. Může mít odlišnou formu a strukturu. Kostkový led je tradiční do nápojů. Led šupinový potřebujeme pro zpracování masa, mléka a ryb, při chlazení potravin nebo v chemickém průmyslu. Kalíškový led se hodí pro místa s nižší kvalitou vody. Ledová tříšť se zase využije ve farmacii, zdravotnictví, veřejném stravování nebo pro výrobu typického nápoje. Kromě výrobníku a zásobníku mnohdy potřebujeme i drtič ledu.

Comments are closed.