REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Staré věci mají svou duši

Staré věci mají svou duši

Líbí se vám věci, které mají duši, a které toho už hodně pamatují? Ve starožitnictví Czechantik jich najdete spoustu a některá z nich může být klidně vaše, pokud budete mít zájem. Charisma starých věcí nebo domů fascinuje mnoho lidí. Není proto divu, že si starožitné sochy, obrazy, porcelán nebo nábytek pořizují i domů a ozvláštňují s nimi interiér. Do stylově zařízeného prostoru patří i svícny a svíčky, které byly kdysi jedinou možností svícení a bohatě se zdobily.

Pro radost i jako investice

Věcmi spíše sběratelskými a pro radost jsou starožitné hračky, které potěší okolo snad každého člověka. Další krásnou záležitostí jsou starožitné šperky. Mohou mít velmi vysokou hodnotu, slouží například jako zajímavá investice nebo originální dárek. Populární položkou jsou starožitné hodiny a hodinky. Najdeme mezi nimi ty kapesní, nástěnné, stolní, sloupové i náramkové.

Hudební nástroje a hodiny

Ve starožitnictví můžete pořídit i cenné a starožitné hudební nástroje. Mnoho z nich je funkčních. Mohou být i ozdobou a mají svou uměleckou cenu. Zejména smyčcové nástroje jsou velmi dekorativní, dříve se bohatě zdobily, malovaly a vykládaly vzácným dřevem. Dalším nádherným předmětem, který plní kromě ozdobné funkce i tu praktickou, jsou starožitné hodiny a hodinky. Může jít o hodiny nástěnné, kapesní, náramkové, sloupové i stolní. V minulosti si hodinky nemohl dovolit každý, byly jistou známkou luxusu.

Comments are closed.