REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Levný ohřev vody v domácnosti

Zvyšuje se neustále Vaše spotřeba teplé vody doma? Máte pocit, že Vaše náklady na bydlení stále rostou? Ušetřili byste rádi alespoň za ohřev vody v domácnosti a nevíte si rady? Nabízíme Vám několik tipů na levný ohřev vody.

Sluncem…

Sluneční záření dopadající na Zem každý den je ideálním způsobem, jak získat energii potřebnou na ohřev vody. Solární panely umístěné na střechu domu Vám nepřekáží a vytváří tepelnou energii každý den dokonce i v případě zatažené oblohy. Ohřev vody sluncem je nejen velmi efektivní, úsporný, ale také ekologický způsob.

Voda, země, vzduch…

Voda, země i vzduch jsou další možnosti, které využívají moderní nízkoenergetické způsoby vytápění a ohřevu vody. Ano, máme na mysli tepelná čerpadla, která mohou brát energii z okolního prostředí jako například z půdy, vody nebo vzduchu a přetvářet ji na tepelnou energii k vytápění nebo ohřevu vody. Záleží pouze na geografických podmínkách, ve kterých bydlíte, abyste vybrali to správné tepelné čerpadlo.

Plyn….

Plynové kondenzační kotle také patří k jedněm z nejčistších a nejkomfortnějších způsobů přípravy teplé vody a vytápění. Snadno se regulují a v současnosti na ně můžete také získat i finanční podporu. Vedle programu Nová zelená úsporám se Vám také nabízí tzv. kotlíkové dotace. V současnosti záleží na krajích, kde bude kotlíková dotace 2015 vypsána. Během podzimu by se mělo objevit více informací.

Pokud se nemůžete rozhodnout, co pro Vaši domácnost bude nejlepší, zda solární panely, tepelné čerpadlo nebo plynový kotel, pak se obraťte na specializovanou firmu přes úspory za teplo, která Vám vytvoří kalkulaci přímo na míru Vašim podmínkám a případně vyřídí i žádost o dotace na nově vybraný nízkoenergetický způsob levného ohřevu vody v programu Nová zelená úsporám.

Comments are closed.