REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Ekologická tepelná čerpadla pro každý domov

Ekologická tepelná čerpadla jsou specialisty označována za budoucnost v ohřevu vody a vytápění, a proto jsou ekologická tepelná čerpadla skutečně preferována před běžnými tepelnými zdroji. Zákonitostí tepelných čerpadel je vyžíváno pro taková zařízení, jako jsou třeba mrazničky, ledničky, kupříkladu klimatizace a leckteré typy vytápění. Asi 70 % energie tepelná čerpadla zužitkují z vnějšího prostředí, jež má značné množství tepelné energie.

Ekologicky šetrná tepelná čerpadla pracují na základním principu využitkování chladicí látky s malým bodem varu.  Během styku s vnějším prostředím se chladicí médium vypaří, pak se kompresorem stlačí chladicí médium v plynném skupenství, čímž je zvýšena požadovaná teplota pro vytápění, či ohřev vody. Teplo se v kondenzátoru předává topnému médiu, a díky tomu je znovu ochlazováno a zkapalněno. Následně se chladicí materie navrací do kompresoru, celý cyklus se opět opakuje.

Tepelné čerpadlo vzduch voda pracuje na základě převodu tepla do topné vody přes hydrobox, do kterého je nainstalován drobný elektrokotel. Elektrokotel napomáhá čerpadlu k dosažení určité teploty při nízkých venkovních teplotách. Tepelná čerpadla vzduch voda pracují při teplotách až -15 °C. Důvody k pořízení těchto čerpadel jsou nízké pořizovací náklady a snadná instalace. Kupte si ekologické kondenzační plynové kotle a úsporná tepelná čerpadla vzduch voda.

Specialisté ze společnosti IQ energy jsou schopni všem zájemcům poradit, jak obdržet státní podporu na snížení energetické náročnosti budov, a to neplacenými konzultacemi, avšak i pro živnostníky a veřejnou správu. Díky programu Zelená úsporám stát podpoří desítkami miliard zateplení domů, na stavby pasivních domů, výměny kotle a jiné další projekty ušetření energie. Zužitkujte poradenství energetických poradců, neboť proměny starých kotlů za ekologické jsou skutečnou hudbou budoucnosti.

Comments are closed.