REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Regenerace panelových domů

Cílem každé opravy a úpravy domu je maximální efekt a dosažení úspory energií. To platí i pro rekonstrukce a zateplení panelových domů.

 

Pokud se majitelé panelového domu rozhodnou svůj objekt zateplit, je nutné před samotným zateplením odstranit veškeré vady. Pouhé zakrytí narušených míst izolací je velice krátkozraké a v budoucnu se může několikanásobně prodražit. Pokud narušení betonové konstrukce pokračuje skrytě pod izolační vrstvou, může dojít až k narušení statiky domu.

Se zateplením panelového domu je vhodné provést výměnu oken, lodžiových sestav a zámečnických konstrukcí jako je zábradlí. Při dodatečné výměně, které se stejně v budoucnu žádný majitel nevyhne, by docházelo zbytečně k poškození a narušení zateplovacího systému.

Jestliže není ve finančních možnostech majitele domu provést výměnu oken a zateplení současně, je určitě vhodnější nejprve vyměnit okna a zábradlí balkónů a ve druhé etapě realizovat zateplení.

Při těchto výměnách je nutné již počítat s tím, že budova bude následně zateplována. Okna musí mít dostatečný prostor k následné tepelné izolaci ostění a s tepelnou izolací je potřeba počítat i u zábradlí balkónů. Pokud výměnu oken provádí firma, která nemá zkušenosti s celkovou rekonstrukcí panelového domu a nenechá u oken dostatečný prostor na tepelnou izolaci, nastává při izolaci domu problém, který již nelze uspokojivě vyřešit. Ostění oken v takovémto případě nelze tepelně izolovat a celkové zateplení domu není v požadované kvalitě.

Jestliže se majitel panelového domu rozhodne pro postupnou rekonstrukci, měl by kontaktovat zkušené firmy, které mají zkušenosti s celkovými rekonstrukcemi. Jednou z firem, která realizuje celkové rekonstrukce panelových domů najednou i v různých etapách je společnost STAV-AGENCY s.r.o. z Liberce. Pracovníci společnosti STAV AGENCY provedou odborný posudek, navrhnou optimální způsob sanace a v případě zájmu majitele objektu provedou kompletní realizaci na klíč.

http://www.stav-agency.cz/zateplovani/zatepleni-panelovych-dom

Comments are closed.