REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

V čajovnách hledejte pospolitost a uvolnění

 Příprava čaje má všude odjakživa symbolický rituální charakter. V Číně, odkud pochází slavné předpisy pro přípravu čaje Ch’a Činga (8. století) z Lu Ju, a v Japonsku je servírování čaje příležitostí k pozvednutí kultu dokonalosti a harmonie. Přestože ve většině evropských zemích nemá příprava čaje z Číny nebo čaje z Japonska tak symbolický význam jako v Orientu, stále se spojuje jeho pití s pospolitostí a uvolněním. Děje se tak především v čajovnách. Mezi mnohými v České republice jmenujme například čajovny Praha 1, čajovny Praha 2, čajovnu Praha 5, čajovny Brno, čajovny Ostrava, čajovnu Blansko, čajovnu Český Krumlov, čajovny Karlovy Vary, čajovny Olomouc a čajovny Plzeň.

Harmonické prostředí většiny čajoven vás prostě dostane

Každá čajovna má vhodnou nabídku především různých druhů čínských čajů a japonských čajů. Na mnoha místech se podávají také ovocné čaje a bylinné čaje, káva, někde i alkohol. Prostředí čajoven, které máte možnost navštívit, může být klidně jednoduché, ale musí působit harmonicky. Při svých toulkách za čajem vám doporučujeme navštívit některou z těchto čajoven: čajovna U zeleného čaje, čajovna Siva, čajovna Jakara, čajovna Ve věži, Veselá čajovna či čajovna U zeleného lístku. Když se však podíváte na seznam všech čajoven v ČR, uvidíte, že nabídka je opravdu velkorysá. Určitě tedy najdete ve svém blízkém okolí právě “tu svou”.

Kvalitní čaj dostanete pouze v obchodech s čajem

Pokud žádnou z čajoven po ruce nemáte, a přesto si rádi pochutnáváte na kvalitním čaji, nekupujte ho prosím v žádném případě v běžných obchodech s potravinami, ale zaměřte se na specializované obchody s čajem. Teprve až ochutnáte, pocítíte ten rozdíl.

Jestli se však někdy budete toulat Brnem s možností přespání, Veselou čajovnu si rozhodně nenechte ujít. Proč? Nechte se překvapit!

Comments are closed.