REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Bude horko, bude žár – řešte exteriérové stínění včas

Znáte písničku “Bude zima, bude mráz, kam se ptáčku, kam schováš? Myslím, že zima nás v posledních letech příliš netrápí. Občas sice napadne trochu sněhu, aby poškádlil silničáře, a když se dostaví nějaký ten větší mráz, nemívá delšího trvání. Takže vlastně ušetříme za topení, a to je prima. Možná by se na pořadu dne měla dostat nová píseň, kterou zatím nikdo nenapsal, a sice: “Bude horko, bude žár”. Nenapadá mě žádný vhodný rým pro pokračování, ale co mi začalo šrotovat v hlavě, je exteriérové stínění. Interiérové stínění mám již dávno vyřešeno. Řešila jsem je u společnosti Sun Care, kde jsem si mohla vybrat mezi látkovými roletami, vnitřními žaluziemi, vertikálními žaluziemi či plisé. Co jsem zvolila, na tom nezáleží, protože jsem maximálně spokojená.

Sluneční žár se sice zmírnil, ale horko zůstávalo dál.

A vítězem se stává – exteriérová klimatizace

Před měsícem jsem tedy s předstihem začala řešit, co dál,j ak se na letošní letní sezónu připravit lépe. Stála jsem na rozcestí a tak trochu váhala s rozhodnutím, zda dát přednost klimatizaci, nebo exteriérovému stínění. Zvítězilo exteriérové stínění. Stojí sice také nezanedbatelné peníze, ale nebude požírat žádnou energii, Takže ve výsledku opravdu ušetřím. Klimatizace navíc, jak možná dobře víte, není příliš zdraví prospěšná. Velké teplotní výkyvy mezi venkovním a vnitřním prostředím vyvolávají angíny, nachlazení; často jsou to také zdraví škodlivé bakterie, které se v klimatizaci mohou objevit. Moje volba je tedy jasná. A jaká bude ta vaše?

A dalšími v pořadí jsou sítě proti hmyzu

Pokud potřebujete řešit zastínění terasy či zimní zahrady, ideální jsou markýzy a terasové clony, pro střešní okna také střešní stínění.

Samostatnou kapitolou pro pohodové přežití v teplých měsících roku jsou sítě proti hmyzu, v případě sklepních prostor také sítě proti hlodavcům. Pokud ještě stále dáváte přednost krabičkám s náplněmi do zásuvek a vlastně tak dýcháte jedovaté látky, upřednostněte i vy sítě proti hmyzu. Uvidíte, jak je to prima.

Comments are closed.