REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Slinutá dlažba: Výborná volba do koupelen i retro interiérů !!!

Rekonstruujete koupelnu a oblíbili jste si v celém bytě retro styl? Potom určitě uvítáte inspiraci, kterou najdete na www.retrokoupelna.cz. Pokud se budete rozhodovat o tom, jakou zvolit dlažbu, nezaměřujte se jenom na estetická kritéria jako je barva nebo otázku ceny. Přemýšlejte i o tom, jaké další vlivy budou na dlažbu působit. Když se pečlivě zamyslíte, zjistíte, že nejvhodnější je slinutá dlažba.

 

Vynikající tvrdost a pevnost

Jde o dlažbu, která se vypaluje při teplotách dosahujících až 1400 °C a tlaku až 400 kg na cm2. Tato úprava propůjčuje dlaždicím především vysokou tvrdost a pevnost. Zpracování za tak vysokých teplot zaručuje rovné povrchy bez pórů. Díky tomu je slinutá dlažba vysoce odolná vodě. Probarvuje se také v celé své tloušťce, nikoli pouze na povrchu. Vlastnosti dlaždic jsou stejné v celé hmotě, a to je z pohledu odolnosti vůči mechanickému poškození velmi důležité. Nehrozí, že dlaždice praskne, pokud na ni třeba dopadne nějaký předmět. Není třeba se bát oděru nebo škrábanců, když budete v koupelně manipulovat s nějakými předměty.

 

Odolnost i chemickým vlivům

Podobně slinutá dlažba výborně odolává i chemickým látkám. Rozhodně se vám nestane, že dojde k poškození dlažby, když na ni rozlijete třeba roztok sava. Povrch dlažby se také velmi dobře uklízí, snadno odolává špíně. Výborně vypadá i povrch dlažby, který je hladký a sklovitý a do jisté míry se proto podobá mramoru. Ovšem existuje i glazurový povrch, který umožňuje využít různé barvy a možnosti dekorace. Díky široké nabídce různých dekorů si proto z dlažeb vybere opravdu každý podle toho, jak chce ladit interiér koupelny. Dlažba se navíc hodí nejenom do koupelen a interiérů vůbec. Dá se použít i do exteriérů, protože se dokáže přizpůsobit i výkyvům teplot, a to do plusu i minusu. Proto se hodí třeba i na fasády budov nebo třeba venkovní terasy.

 

Comments are closed.