REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

5 nejčastějších otázek o Climatizeru plus

Jaké jsou nejčastější dotazy, které se týkají foukané tepelné izolace Climatizer plus. Víme, jak na ně odpovědět.

Izoluje to vůbec? Vždyť je to papír.

Ano, izoluje. Tepelná izolace vyrobená rozvlákněním papíru má srovnatelné tepelně-izolační parametry jako ostatní izolační materiály, například polystyren nebo minerální vata (součinitel tepelné vodivosti Climatizeru plus: λD = 0,038 W/m.K, vysoká měrná tepelná kapacita: cd = 2020 J/kg.K). Další nespornou výhodou je možnost odizolovat veškeré detaily – foukaná tepelná izolace Climatizer plus se dostane i co nejnedostupnějších míst a zabraňuje tak vzniku tepelných mostů. Díky tomu je výrazně účinnější než deskové materiály.

Co když vznikne požár, hoří Climatizer?

Díky látkám, které jsou přidané do Climatizeru plus (kyselina boritá a síran hořečnatý), je degradace materiálu ohněm výrazně zpomalována.  Tyto látky mění při zahřátí nad 120 °C svou strukturu a způsobují tak vlhnutí materiálu. Při déle trvajícím působení plamene se vlivem postupného odhořívání vytváří sklovitá vrstva, která oheň dále zpomalí. Více můžete vidět na videu zde.

Jak je to s vlhkostí, papír ji přece nasákne….

Celulózová izolace je přírodním materiálem. Jako taková přirozeným způsobem přijímá vlhkost a opět jí vydává. Funguje vlastně podobně jako školní piják. Tato vlastnost Climatizeru plus (tedy kapilárová elevace) je žádoucí především v obytných domech, kde můžou páry produkované životem v domě bez problému odcházet. Obyvatelé se cítí příjemně a prostředí budovy je chráněno a zhodnoceno.

Zateplení neprůchozí půdy foukanou izolací Climatizer plus

zatepleni-foukanou-izolaci-climatizer-1024x576

Slyšel jsem, že foukaná tepelná izolace sesedá, je to pravda?

Záleží na tom, kam je Climatizer plus aplikován. Při aplikaci na volnou plochu (např. nepochozí půdu) je volena nízká objemová hmotnost. V takovém případě je přirozené sesednutí materiálu 10 – 15 %. Pokud tedy chcete získat výslednou sílu izolace 20 cm, je nutné aplikovat 22 – 23 cm izolace.

Jinak je tomu u plnění foukané tepelné izolace do uzavřených dutin. Zde je volena v rámci nastavení aplikačního stroje vyšší objemová hmotnost, aby byl uzavřený prostor izolací zcela vyplněn. Izolace pak již nesesedá.

Chci si dát Climatizer plus na půdu, ale bojím se, že se mi do něj dají myši, jak je to?

Přísady foukané tepelné izolace Climatizer plus zajišťují její odolnost proti ohni, proti plísním a vytváří prostředí, které je pro hmyz a drobné hlodavce nepříjemné. Vzhledem k tomu, že certifikován jako ekologicky šetrný výrobek, není pro hlodavce jedovatý, ale je dostatečně nepříjemný, aby nesloužil jako jejich potrava ani jako vhodné místo pro tvorbu kolonií. Výrobce materiálu eviduje od roku 1991 při aplikaci Climatizeru plus v zemědělských objektech snížení výskytu zejména menších druhů myší.

Neodpověděli jsme na Vaši otázku? Pokud máte další dotaz, rádi Vám vše podrobně vysvětlíme, stačí nás kontaktovat.

 

 

Comments are closed.