REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Naučte se, jak správně pracovat s dekorativní kosmetikou

Znáte základní pravidlo, které je třeba využít při práci s líčidly? Je to stínování. Pokud se tedy s dekorativní kosmetikou naučíte dobře zacházet, vždy od zrcadla vaší koupelny bude odcházet krásnější a pozoruhodnější bytost. Pokud jde o kosmetiku pro krásnou pleť, pamatujte, že na partie, které chcete zvýraznit, musíte nanést světlejší, lesklé, jasné nebo perleťové barvy. Na místa, která potřebujete potlačit, využijte make-upy, korektory, pudry a tvářenky, tedy líčidla, tmavší, matné a tlumené.

O pleť je třeba především pečovat, teprve pak přijde na řadu dekorativní kosmetika

V každém případě byste však měly dekorativní kosmetiku, a to i dekorativní kosmetiku pro smyslnost rtů a dekorativní kosmetiku pro krásné nehty, nanášet pouze na čistou a vhodným krémem ošetřenou pokožku. Nikdy byste neměly dekorativní kosmetiku nanášet rovnou na kůži. U laků na nehty se doporučuje jako doplněk používat aktivní zpevňovač, diamantový podlak a diamantový nadlak.

Vůně jako součást dekorativní kosmetiky

Součástí dekorativní kosmetiky je vůně. Je to sice poněkud nadnesené, poněvadž když je něco dekorativní, musí to být vidět. Parfémy, parfémované vody, toaletní ani kolínské vody sice vidět nejsou, zato si je doslova vychutnáváme jiným smyslem než zrakem, a to čichem. Beauty Cosmetics nám sice nepřináší přímo parfémy, ale „pouze“ parfémované vody, tedy EDP neboli Eau de Parfum. Jedná se rovněž o eterické oleje rozpuštěné v alkoholu, jen koncentrace eterických olejů je o něco málo nižší než u parfémů. Dámské EDP i pánské EDP, tedy jejich množství si můžete volit sami. Hovoříme o takzvaných rozlévaných parfémech. Sami si vyberete velikost flakonu a tak i určité množství pánské vůně nebo dámského EDP květinové vůně či dámského EDP citrusové vůně. No řekněte – není to skvělé?

Comments are closed.