REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Psycholog Praha je připraven vám naslouchat

Dodnes mezi námi chodí spousta lidí, kteří se stydí přiznat, že navštěvuji psychologa nebo dokonce psychiatra. Přitom, má-li člověk problém, může mu odborník v oblasti psychologie či psychiatrie pomoci zvládnout jakékoliv obtížné životní situace. Věřím, že právě vy považujete návštěvu psychologa Praha za stejně normální, jako například návštěvu gynekologa nebo internisty. A jaké jsou nejčastější příčiny, které vás mohou k psychoterapeutovi Praha přivést? Většinou se jedná problémy v partnerských vztazích, pracovní problémy a z toho plynoucí pracovní stres, potíže s dětmi a nejrůznější dlouhodobá traumata.

Pošramocený vztah je možno uzdravit

Vzhledem k tomu, že se dnes tolik manželství rozvádí, je nabíledni, že se manželská krize, partnerský nesoulad nebo jakékoliv pošramocení rodinných vztahů může dotknout i vás. Manželská poradna Praha zde však není pouze od toho, aby se pokoušela slepovat úplně rozbité, ale také proto, aby pomáhala najít řešení, jak vylepšit vztah, v němž stále panuje vzájemná láska, jen se cosi zaškobrtlo.

Manželskou krizi je možno řešit

Jak říká Mgr. Radana Rovena Štěpánková: „lépe dříve, když je ranka malá, než-li později, když je rána již plná hnisu“. Manželská krize může vzejít z toho, že jeden z partnerů, nebo oba dva, pociťuje nesoulad a nespokojenost ve vztahu. Žárlivost, nezájem, nedostatek pochopení, sexuální nesoulad, nevěra a podobně často mohou vyústit až bolestivým rozvodem. Ne vždy však tomu tak musí být. Je potřeba si uvědomit, že nejen auto, aby dobře jezdilo a dobře vypadalo, vyžaduje stálou pozornost a péči. Pozornost a patřičnou péči samozřejmě potřebují i mezilidské vztahy, ať už ty partnerské, širší rodinné, kolegiální nebo pracovní. Pokud si s nimi nebudete vědět rady, zahoďte veškeré zábrany a obavy, a pomoc vyhledejte!

Comments are closed.