REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Narconon Arrowhead – program na odvykání z drogové závislosti

Narconon Arrowhead je největší ze všech center pro drogovou rehabilitaci odvykání Narconon na světě. Organizace začala jako Narconon Chilocco v Indiánské škole Chilocco v roce 1989. V roce 1990 byl otevřen Narconon Chilocco a začal přijímat pacienty. Během té doby Narconon Chilocco úspěšně rehabilitoval více než 1000 lidí a o drogách vzdělal 100.000 lidí, zejména mládež ale i dospělé ve státech Kansas a Oklahoma ve Spojených státech Amerických.

Narconon Arrowhead

Narconon Arrowhead

Díky úspěchům programu a potřebě jeho rozšířit prostory programu Narconon v Chilocco, byl v roce 2000 koupen objekt pro odvykací programy z drogové závislosti a byl pojmenován Narconon Arrowhead. Objekt se nachází v malém městečku v Oklahomě s názvem Canadian, kde žije podle posledních sčítání asi 2000 lidí. Canadian bylo dobré místo pro drogové rehabilitační zařízení, je situováno v areálu o rozloze 877.000 m2 a kolem je přírodní park o rozloze 890 hektarů. Místo kde je Narconon Arrowhead je také skvěle zasazené do okolní přírody, je zasazené na břehu jezera Eufaula; což je největší umělé jezero ve státě Oklahoma.

Budova byla vyprojektována a postavena podle návrhu studenta architekta Franka Lloyd Wrighta, tak aby byla v harmonii s přírodou která jej obklopuje. Bylo to ideální místo, kde se může pohodlně usadit 260 klientů aby absolvovaly program drogové rehabilitace a zbavili se tak závislosti na drogách.

 

prevence    pro    zvýšení    DROGOVÉ    GRAMOTNOSTI

prevence pro zvýšení DROGOVÉ GRAMOTNOSTI

Comments are closed.