REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

PROTIDROGOVÉ PŘEDNÁŠKY PRO DĚTI

Sdružení Řekni ne drogám-řekni ano životu uspořádalo další ze svých úspěšných protidrogových přednášek na základních školách. Toto sdružení se zabývá preventivní činností v oblasti drog a v rámci toho pořádá přednášky pro děti po celé České republice.
Tyto přednášky se nazývají „10 věcí, které by tvoji přátelé měli vědět o drogách“, kde přednášející, který měl v minulosti zkušenosti s drogami, dává zábavnou a poučnou formou informace o škodlivosti různých druhů drog – od alkoholu přes marihuanu až po kokain a pervitin.

PROTIDROGOVÉ PŘEDNÁŠKY PRO DĚTI

PROTIDROGOVÉ PŘEDNÁŠKY PRO DĚTI

Cyklo-běh pořádaný sdružením Řekni ne drogám-řekni ano životu je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Tato aktivita chce upozornit na DLOUHODOBĚ ZANEDBANÉ VZDĚLÁVÁNÍ na poli protidrogové prevence.  Většina ostatních programů se zabývá následky drogové závislosti. To už je pozdě. Program sdružení Řekni ne drogám-řekni ano životu zásadně volá po zvýšení DROGOVÉ GRAMOTNOSTI a osvěty v naší zemi, kde výrobci a distributoři drog jsou stále rafinovanější a zneužívají dětskou naivitu a neznalost toho, co drogy jsou a co způsobují a především zneužívají lhostejnost rodičů a institucí.

Řekni NE drogám - Řekni ANO životu

Řekni NE drogám – Řekni ANO životu

Cyklo-běh také dává příkladnou naději, že AKTIVNÍ OSVĚTA a VZDĚLÁVÁNÍ O DROGÁCH, proměňuje jedinou šanci, jak dramaticky snížit zneužívání drog, kterou drogami zasažená společnost má. Nad akcí převzal záštitu Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu ČR. Akci organizuje občanské hnutí ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

Slavnostní zahájení 14. ročníku Cyklo-běhu proběhlo v pondělí 13. června 2016 v Orlové za účasti stovek dětí, známých osobností a hostů. Další desítky mladých sportovců pak společně s cykloběžci odstartovali letošní turné. Celá akce bude zakončena v Praze v pátek 24. června 2016. Cyklo-běh se koná u příležitosti Mezinárodního dne proti zneužívání drog, který připadá na 26. červen.

Comments are closed.