REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Vodovodní baterie a jejich druhy: jaké jsou jejich plusy a minusy? 1/2

Ačkoliv si to většina z nás neuvědomuje, vodovodní baterie jsou nám každodenním a prakticky všudypřítomným společníkem. Doma, v zaměstnání, v obchodním centru, v metru, v kuchyni, koupelně i na záchodech. Ano, baterie je to zařízení, ze kterého teče voda, kapalina, kterou všichni potřebujeme jednak k životu a jednak ke komfortnímu bytí v čistotě. Víte ale, jaké druhy vodovodních baterií existují a případně jaké jsou jejich výhody a nevýhody? My to víme a o nabyté informace se s vámi nyní rádi podělíme!

Kam vodovodní baterii potřebujeme?

Prvotní otázka, od jejíž odpovědi se musíme při výběru odrazit. Podle místa, kam vodovodní baterie svým určením patří, je dělíme na:

U výše uvedené pětice navíc rozlišujeme další poddruhy, které se od sebe liší způsobem instalace. V této souvislosti se setkáváme s označením stojánkové vodovodní baterie a nástěnné vodovodní baterie. Nehledejte v tom složitosti, rozdíly mezi oběma druhy jsou přesně takové, jak naznačují jejich názvy.

Stojánkové vodovodní baterie skutečně vypadají jako jakési stojany, které vycházejí z umyvadla nebo dřezu a napojeny na trubky jsou až pod úrovní umyvadla/dřezu. Naopak nástěnné vodovodní baterie jsou namontovány na stěnu, kde jsou přímo napojeny na zazděné trubky vedoucí vodu.

Jak ji chceme ovládat?

Druhým specifikem, které si musíme při pořizování baterie určit, je způsob ovládání. Ne, nejsme u počítačových her, řeč je skutečně stále o bateriích, které dle typu ovládání dělíme na:

Chcete-li se dozvědět o přednostech a naopak záporech jednotlivých druhů baterií, prosím, pokračujte na 2. část článku.

Comments are closed.