REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Revitalizace panelových domů

Plánovaná životnost panelových domů při jejich stavbě byla 30 až 40 roků. Díky revitalizaci se životnost panelových domů nejen prodlužuje, ale zlepšují se i kvalita bydlení a ekonomika provozu.

 

Revitalizace panelových domů je celkovým souhrnem oprav a úprav panelových domů a jednotlivých bytů. Jedná se zejména o opatření, která zvyšují komfort bydlení a úpravy, které snižují energetickou náročnost.

Mezi úpravy, které zvyšují komfort bydlení, patří zejména výměna umakartových bytových jader, opravy rozvodů elektřiny, vody a odpadů. Mezi opravy, které nesnižují energetickou náročnost provozu bydlení, řadíme ještě opravy balkonů a balkonových zábradlí a modernizaci výtahového zařízení.

Mezi opatření, která přímo souvisí s úsporami energií, patří zejména zateplení pláště budovy, výměna oken a vchodových dveří, zateplení sklepních prostor, zateplení střechy, výměna stoupaček a otopných soustav.

Revitalizace panelových domů je finančně náročná záležitost, ale určitě se vyplatí. Každou realizovanou opravou se společně se zlepšením stavu nemovitosti zvyšuje také její hodnota.

Při plánování a realizaci rekonstrukce stavby lze využít komplexních služeb, které poskytují některé odborné firmy. Mezi takovéto firmy, které poradí nejen se způsobem rekonstrukce, ale kompletní rekonstrukci i zrealizují a zajistí veškerá potřebná povolení, patří společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce.

http://www.stav-agency.cz/zateplovani/zatepleni-panelovych-dom

http://www.stav-agency.cz/clanky

http://www.stav-agency.cz/clanky/revitalizace-panelovych-domu

Comments are closed.