REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jak se vyznat ve světě vodovodních a dřezových baterií?

Máte problém zorientovat se v současné nabídce vodovodních a dřezových baterií? Podívejte se na e-shop www.drezova-baterie.cz, kde najdete přehledně utříděnou nabídku zboží v eshopu. Pokud si i tak nevíte rady, nejspíše se vám bude hodit náš krátký průvodce světem vodovodních a dřezových baterií. Jaké baterie se v nabídce vůbec nacházejí?

 

Kam baterii instalujete a o jaký typ máte zájem?

 

V první řadě jde o to, zda je v ohnisku vašeho zájmu baterie koupelnová, dřezová, sprchová, vanová nebo také bidetová, je důležité si tento bod předem uvědomit, protože každá má svá specifika. Za další musíte mít jasno, jakou potřebujete rozteč, zda 150 mm nebo 100 mm. Častěji se vyskytuje 150 mm, 100 mm už je spíše archaickou záležitostí. Změřte si proto před nástupem rozteč výstupu armatur ze zdi. Další otázkou je, zda-li se vám hodí baterie stojánková, nebo nástěnná. Stojánková se instaluje přímo na umyvadlo, dřez či vanu, nástěnná se zabudovává do zdi, případně podmítková, kdy baterii skryje obklad. Umístění baterie je důležité.

 

Ušetřete energii za ohřev

 

Neřiďte se při výběru jenom designem, i když ten vás pravděpodobně okamžitě upoutá. Podstatné jsou i technické vlastnosti jako životnost. Velkou roli hrají úspory vody, ovládání. Z hlediska ovládání připadá v úvahu kohoutková nebo páková. Obecně většina lidí dává přednost pákové, protože je obvykle úspornější a lehce se ovládne i jemným pohybem jedné ruky. Ovšem kohoutková může působit esteticky lépe. Budete zcela určitě řešit také otázku regulace vody, kde se nabízí baterie buď směsová, nebo termostatická. Druhá varianta je jednoznačným trendem doby, protože si můžete nastavit teplotu vody a budete ji mít kdykoli k dispozici. Ušetříte potom energii za ohřev, což se pozitivně podepíše do vaší finanční bilance. Na úspory při výběru baterie nezapomínejte.

 

Comments are closed.