REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Jak vybrat správnou vířivku?

Přichází zima a to je čas, kdy se budete chtít ohřát a zrelaxovat ve vířivce. Není nad to, když si po dlouhém dni zalezete do „vyhřáté“ vířivky a dáte si svých 20 minut odpočinku a relaxování v příjemné, teplé, masážní vaně.

Jak ale vybrat tu správnou vířivku? Na co si musíte dát pozor? Jak nenaletět levným, nekvalitním výrobcům? V tomto článku Vám shrneme základní tipy a nápady, na co si dát pozor a nad čím se rozmýšlet při koupi vířivky.

Velikost vířivky

Jednou z prvních otázek při koupi nové vířivky je její velikost. Je velmi důležité vědět, kdo bude vířivku používat, kolik lidí se v ní bude pravidelně koupat nebo zda chceme, aby byla vířivka vhodná i pro malé děti. Podle těchto parametrů začneme s výběrem.

Umístění vířivky

Dalším bodem je umístěné vířivky. Správné umístění je jedním z důležitých parametrů pro její využití. Chcete vířivku, která bude trvale na jednom místě? Můžete mít i přemístitelné vířivky. Vířivky se také liší různou hmotností. To je vhodné sledovat, chcete-li umístit vířivku do míst, kde jste omezeni nosností. Zároveň je dobré sledovat, jaká je hlučnost vířivky a zda při jejím provozu vznikají vibrace.

Design vířivky

Dalším bodem, hlavně pro ženy, je design vířivky. Vhodné sladění vířivky a jejího okolí pomáhá k lepšímu pocitu relaxace a uvolnění a navozuje tu správnou atmosféru. Na trhu najdeme velkou škálu designových vířivek, liší se barevným provedení, ale také umístěním trysek a třeba rozdílnými sedáky. U vířivek Villeroy Boch nalezneme například možnost výběru „tryskového“ módu JetPak, který se dá měnit a tím můžete mít větší možnosti při osazování vířivky tryskami.

Vlastnosti a příslušenství vířivky

Vířivky se liší také svými vlastnostmi a hlavně příslušenstvím. Vždy si rozmyslete, jaké funkce chcete, aby měla vaše vířivka a co už je pouze nadstandard, který pro vás nebude využitelný.

Provoz vířivky a její životnost

Je také dobré si už při koupi vířivky zjistit, kolik bude stát provoz vířivky. Provozní náklady se Vám můžou promítnou již pořizovací v ceně vířivky. Zde neplatí, že levná vířivka bude mít levnější provoz, ba naopak. Vždy je dobré si zjistit, jakou má vířivka životnost a jaké jsou její provozní náklady za měsíc. Tyto částky mohou být velmi rozdílné – například 300 – 1200 Kč za měsíc. Životnost je také velmi důležitá, neboť u některých vířivek se mohou jejím opotřebením zvyšovat náklady na elektrickou energii.

Při výběru vířivky je tedy potřeba si dopředu odpovědět na dané otázky a podle toho poté vybírat.

Comments are closed.