REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Termostatické baterie přinášejí velké úspory

Jestliže vám leží na srdci úspory vody a energie v kuchyni i koupelně, optimálním řešením pro jejich dosažení se stává termostatická baterie. Pokud jste se rozhodli k výměně staré baterie za novou, navštivte e-shop www.drezova-baterie.cz, kde si ze sortimentu určitě vyberete.

 

Zohledněte cenu za nákup, instalaci i provoz

Při volbě nové baterie vás samozřejmě bude vést i ekonomická úvaha. Cena je samozřejmě podstatná. Někdo také preferuje, aby výrobce byl český, například Slezák-Rav. Porovnání cen vám dobře ukáže heureka. Nejde ale jenom o výchozí náklady, které reprezentuje nákup a instalace, ale také provoz.

 

Hlídání teploty vám vrátí náklady

Úspory při provozu nabízí termostatická baterie. Je proto vhodná hlavně k vanám a sprchám. Termostatem se nastaví teplota a průtok studené a teplé vody. Naproti tomu není tato baterie častá u umyvadel, protože změna nastavení není tak snadná a každý uživatel má na teplotu vody jiné požadavky. U baterie se sprchou se ale její instalace vyplatí, a to i v případě vyšších nákladů. Termostat hlídá teplotu s přesností na 1 °C a vynaložené peníze se potom do jednoho až dvou let vrátí. Co máte navíc, to půjde do vaší kapsy.

 

Vysoká životnost i vhodné ovládání pomáhají šetřit

Zjistíte pak, provoz termostatické baterie se dá pořídit levně. Nejde totiž jen o vstupní investice, ale i o životnost baterie. Čím déle vám vydrží, tím více ušetříte. I pokud se vám ale cena zdá příliš vysoká, minimálně budete při výběru baterie stát před otázkou, zda je lepší retro kohoutková nebo páková. Druhá varianta je úspornější. Hodí se třeba i k průtokovému ohřívači. U pákové baterie uspoříte tím, že voda je už smíchaná na požadovanou teplotu. Ačkoli se to možná na první pohled nezdá, úspory přinese i otočná baterie. Raménko, které si můžete dle potřeby otočit a směřovat tak proud vody kam potřebujete, způsobí, že zbytečně neplýtváte.

 

Comments are closed.