REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Výběr ochranných pracovních pomůcek

Ze zákona je za poskytování ochranných pracovních prostředků odpovědný zaměstnavatel. Způsob, podmínky a dobu používání ochranných prostředků stanoví zaměstnavatel na základě četnosti a závažnosti vyskytujících se rizik, charakteru a druhu práce a pracoviště a s přihlédnutím k vlastnostem těchto ochranných prostředků.

 

Výběr OOPP by měl provádět proškolený odborník, který je důkladně seznámen s konkrétním prostředím a možnými riziky, před kterými mají OOPP chránit. Správným výběrem osobních ochranných prostředků je zaručena maximální ochrana zdraví při práci, ekonomika provozu i spokojenost zaměstnance a jeho komfort při používání OOPP.

Při výběru osobních ochranných prostředků musí odpovědný pracovník zvážit veškerou míru rizik pro dané pracoviště a způsob užívání. Nelze vybírat osobní ochranné pomůcky pouze podle ceny. Pokud bude pro každé definované riziko nalezena požadovaná deklarovaná ochranná vlastnost, budou vybrané OOPP kvalitně chránit pracovníka.

Při nákupu OOPP je důležité vybírat takové zboží, které má „ES prohlášení o shodě“. V případě pracovního úrazu, při kterém byl zaměstnanec vybaven ochrannými pracovními pomůckami, které nemají ES prohlášení o shodě, můžou pro zaměstnavatele nastat vážné problémy.

Mezi společnosti, které respektují veškeré předpisy a dodávají na český trh zboží známého původu, známé kvality, účinku a za podmínek daných obchodními zákony určitě patří společnost UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou. Společnost dodává ochranné pracovní pomůcky značky uvex, které zaručují kvalitní ochranu, mají dlouhou životnost a vysoký komfort pro uživatele.

http://www.uvex-safety.cz/cz/produkty/ochrana-zraku/vyhody-produktu/

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/vyber-ochrannych-pracovnich-pomucek/

Comments are closed.