REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Impregnace textilu nanotechnologií

V dnešním světě je již stále důležitější módní a stylové oblékání se. Proto není překvapením, že na oblečení a obuv míjíme stále více, protože kvalita a odolnost šatstva je pro nás stále důležitějším aspektem. Pokud však zanedbáme čistotu našeho oblečení, tak tyto kousky zakoupené za nemalé peníze si nebudeme moci užívat dlouho. Nyní Vám firma NanoProm představí novou technologii, díky které můžete velmi efektivně chránit Vaše oblečení.

Samozřejmě už několik tisíc let naše oblečení udržujeme v kondici tím, že je vypereme. Nicméně, praní slouží k vyčištění již používaného nebo špinavého oblečení. Je pravdou, že dnešní moderní pračky a prací prostředky jsou stále kvalitnější, ale ani ty úplně nezaručí absolutní ochranu šatstva. Naštěstí, dnes už známe stále více technologii, díky kterým bude naše oblečení nejen čistší, ale budete je moci používat delší dobu. Takovou technologií je i nanotechnologie. Použitím této inovativní metody dodáme oblečení jedinečnou ochranu, která ho chrání před ušpiněním či vlivy počasí.

nano-ochrana-textilu-a-kuze-kvalita-plus-100ml

Dnes si už nano produkty našly své uplatnění i v textilním průmyslu. Nejznámější je tzv. impregnace, kterou dokážeme ochránit naše oblečení a přitom dbáme i na ochranu životního prostředí.

Slovo impregnace pochází z anglického jazyka a jeho význam znamená nasákne. Tento název velmi dobře ukazuje, na jakém principu funguje tato technologie, čili nějaký materiál – v tomto případě textil – nasáknout jinou látkou s cílem změnit povrchové vlastnosti impregnovaného materiálu.

Impregnací tedy ošetřený povrch získá jedinečné vlastnosti. Shrňme si, jaké výhody získáte ošetretím oblečení nanotechnologií:

  1. Naimpregnovaný textil odolá vodě (hydrofobie), olejem (oleofobie) a také jiným tekutinám.
  2. Na povrchu textilu vznikne neviditelná, tenká vrstva, která ale nezmění vzhled ani prodyšnost textilu.
  3. Vytvoří se tzv. efekt lotosového květu, díky němuž povrch získá samočisticí vlastnosti.
  4. Ochranná vrstva je UV-stabilní a odolá i běžným čistícím prostředkům.
  5. Z tohoto vyplývá, že ošetření impregnací garantuje snížení frekvence praní. Ušetříte čas i peníze a uděláte něco i pro ochranu životního prostředí.

Textil-pred-po-CZ_SD

Obecně můžeme říci, že impregnace je využitelná na více místech v domácnosti a můžeme jí ošetřit širokou škálu materiálů. Může jít o autopotahy, bytový textil a také o stany. Před aplikací si ale musíme uvědomit jedno zásadní a nejdůležitější pravidlo: impregnaci lze použít pouze na savý materiál. Ptáte se proč? Důvod je jasný, ošetřený materiál musí impregnaci pořádně nasát, aby získal požadované vlastnosti. Po ošetření si už můžete užívat výhody, které Vám nabízí inovativní impregnace.

Nano produkty jsou k dispozici v různých objemech. Kvalitu těchto výrobků dokazuje i názor spokojených zákazníků. Impregnace textilu, kterou najdete v nabídce firmy NanoProm má výborné ohlasy. Objevte i Vy výhody impregnace, abyste si na co nejdelší dobu mohli užívat vaše oblíbené oblečení.

Comments are closed.