REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Firemní nákup efektivně

Mnohé firmy z ekonomického hlediska stále kladou důraz na oblasti jako je výroba, marketing a prodej vlastních produktů, ale význam nákupního oddělení opomíjí.

Každý manažer firmy by si měl uvědomit, že zisky se navyšují nejen kvalitním prodejem, ale i snížením nákladů nakupovaného zboží a služeb. Každá zbytečně utracená koruna znamená o korunu menší zisk a každá ušetřená koruna přináší zisk o korunu vyšší.

Nákupní oddělení sice přímo netvoří hodnoty, ale může firmě ušetřit významné finanční náklady. Tak jako je vytvářen plán prodeje, měla by každá firma nakupovat podle předem daného plánu. Kvalitní nákupní oddělení má nastaveny optimální nákupní cíle, zná techniky pro snižování nákladů, je si vědomo a zná případná rizika a má zkušené nákupčí. Kvalitní nákupčí musí být schopným vyjednávačem, který dokáže argumentovat a prodejce motivovat.

Nejjednodušší cesta ke snížení firemních nákladů nákupního oddělení je řešení nákupu externí profesionální nákupní firmou. Outsourcingem nákupu firma získá nákupní oddělení profesionálních nákupčích, kteří mají dlouholeté zkušenosti ve snižování nákladů nákupu, ve tvorbě a implementaci nákupních strategií a mající zkušenosti při realizaci výběrových řízení.

Mezi zkušené firmy, které nabízí externí řešení firemního nákupu, patří společnost ANERI s.r.o. z Liberce.

http://www.externinakup.cz/o-nas/

http://www.externinakup.cz/

http://www.externinakup.cz/2017/08/18/firemni-nakup-efektivne/

Comments are closed.