REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Starožitnosti mohou nabývat nejrůznějších podob

Starožitnosti mohou nabývat nejrůznějších podob

Zařizujete si rodinné obydlí? Patříte mezi příznivce klasického nábytku před tím moderním? Ať už z vlastní vůle nebo kvůli charakteru objektu? Potom vás budou ve všech případech zajímat starožitnosti. Ty totiž působí nejenom originálním a duchaplným dojmem, ale zároveň mají stále narůstající hodnotu.

Typickým příkladem je starožitný nábytek. Ten si můžete pořídit v podstatě do libovolného interiéru a doladit si i ty nejmenší detaily k obrazu svému. Na mysli máme hlavně židle, křesla, pohovky, skříně a komody. Ve výčtu starožitného nábytku by šlo určitě sáhodlouze pokračovat.

U tohoto typu sortimentu však zůstat nemusíte. Vždyť starožitnosti mají i zcela odlišnou podobu.

Co takhle starožitné obrazy?

Vybavování interiérů, to není pouze nakupování starožitného nábytku, ale také zajištění i těch nejmenších detailů v každé místnosti. Nenápadné bytové dekorace s historií nebo předměty zavěšené na stěně udělají své.

Chcete-li se dopracovat k působivé a zároveň hodnotné domácnosti, pak se zaměřte na starožitné obrazy. Ty jsou prodávány v nejrůznějších variantách provedení, jakými jsou akvarel, olej, kresba či grafika a tisk. Stačí si pouze ujasnit, co rozjasní vaše bydlení a zaměřit se na výběr konkrétního díla.

Starožitnosti neboli antikvity jsou bytovými doplňky, z nichž doslova čiší historie, umělecký směr, originalita a cennost. A možná právě proto tento styl upoutá při zařizování obydlí i vaši pozornost.

Výběr je v tomto směru opravdu bohatý. Zakoupit můžete keramiku, porcelán, svítidla, kovové předměty, sklo, ale také starožitné šperky. Ty udělají velkou radost nejenom ženám, ale i mužům. Ostatně, kdo by nechtěl na svém těle nosit šperk s dlouhou historií a patřičnou hodnotou? To všechno vám přináší současný svět antikvariátu ve své plné síle.

Comments are closed.