REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Zajímá vás, co je uvnitř? Fakulta strojní pořádá pátý ročník studentské noci

Zpráva dne. V prostorách Fakulty strojní ČVUT, které nejsou běžně veřejnosti přístupné, projde 1. března 2018 ve 20.00 hodin návštěvník bránou z driftových závodních vozů předních českých jezdců, jako jsou například Lukáš Bubeníček, Lucie Wangová, Lukáš Hájek a jiní. Na dvoře se vztyčí ohromná stage a na ní se objeví Mydy Rabycad. Střídat je bude na druhé stage, která bude přímo mezi stroji v halových dílnách Fakulty strojní, formace Noisy Pots. Na dvoře bude zářit obří vzducholoď, na parkovišti budou parkovat car bary závodních vozů a mezi tím DJ auto Saurus, ze kterého zahrají DJ z řad studentů.

Pátý ročník Studentské noci opět otevře prostory Fakulty strojní ČVUT v Praze, které slouží ke zcela jiným účelům. Halové laboratoře jsou místem, kde od pondělí do pátku pracují lidé na mezinárodních projektech. Konstruují, modelují, testují a měří. Z halových dílen Fakulty strojní nedávno vyletěla první ultralehká stíhačka na světě, odstartovala studentská Formule a odborníci z oboru biomechaniky člověka svými implantáty vylepšili život stovkám lidí. Halové laboratoře, chodby a dvory Fakulty strojní se 1. března promění v srdce celé akce. „Je to ta nejsvobodnější akce na poli ČVUT. Neznám děkana, který by nejen v tomto ohledu dával svým studentům takový prostor a důvěru,“ říká Ing. Marta Špačková, vedoucí PR oddělení Fakulty strojní ČVUT.

Studentská noc dává prostor pro nahlédnutí do nevšedních míst. Umožní setkání studentů a akademiků při jiné příležitosti než během psaní zápočtů či u zkoušek. „Fakulta strojní díky Studentské noci dává prostor talentovaných studentům a nadšeným kolegům z celého ČVUT. Jedná se o jakýsi dialog mezi akademickou obcí a studenty mezi jednotlivými fakultami a širokou veřejností, který je pro nás velmi důležitý,“ přibližuje jeden z cílů Studentské noci děkan Fakulty strojní ČVUT prof. Ing. Michael Valášek, DrSc.

Otevření unikátních prostor je doprovázeno nevšedním programem. Vstup na celou akci je zdarma.

Více informací najdete ZDEZDE a ZDE

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering“ na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems“ na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. Více informací najdete na ZDE.

Další zajímavé zprávy si můžete přečíst na http://www.i-zpravy.cz.

 

Comments are closed.