REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Zařízené virtuální sídlo firmy

Sní o tom bezpochyby spousta podnikatelů. Sídlo firmy na vyhledávaném místě v hlavní metropoli, které vám zajistí vyšší konkurenceschopnost a působí skvěle na nové potenciální zákazníky. Jenže! Náklady skutečných prostor, jež mimochodem stejně využíváte jen sporadicky, jsou zkrátka k nezaplacení.

I přesto ale existuje ekonomické řešení pro naplnění vašeho snu. Je to sídlo firmy Praha mající virtuální podobu. Vaše společnost bude registrována na patřičné adrese, avšak pouze papírově. V případě potřeby vybavené kanceláře musíte počítat se symbolickým poplatkem.

Proč nesídlit doma?

Pro uvedení sídla firmy potřebujete souhlas majitele objektu. Pokud bydlíte v bytě vedeném pod bytovým družstvem, mohl by to být problém. Navíc to vůbec nepůsobí profesionálně. Opravdu chcete, aby za vámi zákazníci chodili domů? A netýká se to jen neohlášených klientů. Do sídla firmy za vámi mohou přijít na prohlídku různí úředníci (živnostenský úřad, stavební úřad, ČOI atd.). Chcete, aby se vám poohlíželi po domě/bytě? A kdyby náhodou došlo k nejhoršímu a přišel k vám exekutor, vsaďte se, že nebude zkoumat, co přesně je majetek firmy a co patří vaší mámě nebo přítelkyni. Neprávem zabavený majetek soukromé osoby se sice dá dostat zpátky, ale je k tomu nutná vylučovací žaloba a jsou s tím zbytečné tahanice. Můžete se tomu přece vyhnout.

Řešením je virtuální sídlo firmy

V dnešní době je spousta podnikatelů, kteří mohou pracovat odkudkoliv, kde mají počítač nebo jiné nezbytné vybavení, a tak sídlo vůbec nepotřebují. Jenže zákon káže, že ho mít musí. Jak to tedy vyřešit, když jsme si řekli, že sídlit doma je nevhodné? Řešení se jmenuje virtuální sídlo firmy. Jak vám jistě napovídá slovíčko „virtuální“, prostě není skutečná. Tedy ona existuje, ale vy v ní nemusíte být fyzicky přítomni. Jde prostě o to, že si někde zařídíte virtuální sídlo v kanceláři v Praze. Bude přijímat všechny návštěvy, které by tam náhodou přišly, vybírat vám poštu, posílat skeny dopisů a starat se o prostory. Vy se tam jen jednou za čas stavíte vyzvednout si balíček a fyzicky se můžete vyskytovat, kdekoliv se vám zlíbí. A má to ještě další výhody.

Comments are closed.