REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Plastové a dřevěné stavebnice – stavebnice.org

Každé dítě by mělo mít ve svém dětském koutku stavebnici. A to z jednoho prostého důvodu. Žádné jiné hračky nepřinesou tolik prospěchu pro jeho vývoj. Při stavění se dítě v nejranějším věku naučí fantazovat a rozvíjet motorické schopnosti rukou. S věkem se zvyšuje schopnost systematicky myslet, rozvíjet logiku, získávat technické dovednosti. Při stavění a montování stavebnice se dítě učí nezávislosti, kreativitě a přesnosti, což jsou velice důležité vlastnosti pro život.

Kreativní hračky pro děti

Nejsou hračky jako hračky. Při hraní se stavebnicí se dítě seznámí s různorodými geometrickými tvary a barvami, kombinuje způsoby spojování částí, rozvíjí pohyblivost prstů. Hra podporuje paměť, pozornost, prostorové myšlení a představivost. Materiál, které se používá k výrobě vzdělávacích hraček, je nezávadný materiál a příkladně dřevo je šetrné k životnímu prostředí.

Jak vybrat správnou stavebnici

Při výběru stavebnice je dobré se držet několika kritérií:

  1. Kvalita. Nejsou to hračky, s kterými si dítě pohraje, a pak je zahodí. Stavebnice vaší ratolest zaujme na delší dobu, proto se vyplatí nešetřit na kvalitě výrobku.
  2. Věk dítěte. Vybíráme pouze takové hračky pro děti, které odpovídají věku dítěte. V opačném případě hrozí spolknutí malých dílů. Pro malé děti se vyrábějí soupravy s velkými kostkami v malém množství (8-10 kusů). Po šesti letech můžete svým dětem začít kupovat hračky a stavebnice s malými díly, složitými přílohami, magnety, kovovými součástmi.
  3. Rozmanitost modelů. Čím více dílů, tím déle si dítě se stavebnici pohraje.
  4. Barva. Hračky stejně jako stavebnice a mozaiky by neměly být namalovány v nepřirozených barvách – nepříznivě ovlivňují psychiku dítěte. Výrobci známých značek používají bohaté, ale měkké odstíny.
  5. Snadné sestavění. Dítě by nemělo vyvinout velké úsilí při sestavování, aby se nezranilo. Navíc ho těžce sestavitelná stavebnice nebude bavit.

Přejeme příjemné nakupování!

stavebnice.org

Comments are closed.