REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Mnohé české firmy podceňují výběr OOPP

Pracovní pomůcky používané v českých firmách bývají často nevhodné až nebezpečné. Mnohé tuzemské podniky kvůli úspoře nákladů plní předpisy z oblasti bezpečnosti práce jen formálně.

 

V loňském roce provedly orgány inspekce práce u zaměstnavatelů celkem 24 945 kontrol. Za porušení právních předpisů patřících do působnosti Státního úřadu inspekce práce bylo uděleno více než 3500 pokut v celkové výši téměř čtvrt miliardy.

Mezi nejrizikovější segmenty z hlediska úrazovosti patří stavebnictví. Právě v tomto oboru se často používají pomůcky nevhodné i zdraví škodlivé. Příkladem mohou být rukavice. Ve stavebnictví stále populární kožené rukavice nejenže mnohdy nesplňují požadované hodnoty z hlediska užitných vlastností, ale navíc často obsahují nadlimitní množství šestimocnému chromu, což je karcinogenní látka.

Nejlevnější kožené rukavice na rukách nesedí, po prvním namočení ztvrdnou, rychle se prodřou či proříznou a jsou takřka nepoužitelné. Oproti tomu máčené rukavice vhodné pro stavební dělníky vydrží mnohem déle, voda jim neškodí a neobsahují žádné nebezpečné látky.

Dobrý ekonom si dokáže spočítat, že i dražší, ale kvalitní pracovní pomůcky se vyplatí. Snižuje se počet pracovních úrazů a nemocnost zaměstnanců. Kvalitní ochranné pracovní pomůcky určené pro danou práci vydrží mnohem déle, a tak není nutné je obměňovat tak často, jako pomůcky vybírané pouze podle ceny. Značkové pracovní pomůcky navíc neomezují pracovníky při práci a tím se zvyšuje i produktivita práce. Mezi nejkvalitnější OOPP patří produkty značky uvex.

Bezpečnostní experti uvex-u rozumí potřebám stavebního průmyslu, a proto navrhli optimální řešení ochrany od hlavy až po paty. Ať už se jedná o spolehlivé bezpečnostní přilby, inovativní ochranné brýle, robustní obuv, flexibilní rukavice, komfortní mušlové chrániče proti extrémnímu hluku na stavbách nebo o bezpečnostní oblečení se světelným naváděcím systémem – uvex má řešení pro každou situaci.

Pracovní pomůcky značky uvex dodává na český trh společnost UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

Seznamte se i vy s nabídkou opravdu kvalitních ochranných pracovních pomůcek značky uvex na webových stránkách firmy, případně kontaktujte proškolené obchodní zástupce.

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/mnohe-ceske-firmy-podcenuji-vyber-oopp/

http://www.uvex-safety.cz/cz/

Comments are closed.