REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Chraňte se před hlukem

Ztráta sluchu způsobená hlukem patří k nejčastějším pracovním rizikům. Hlasité zvuky, které obsahují hluk, představují riziko pro sluch, a navíc mohou narušovat pozornost a vysilovat. Ochrana sluchu v rizikovém prostředí je nutností.

 

Jestliže se pracovník pohybuje po dobu 40 hodin týdně v prostředí, kde hluk dosahuje 85 dB, nastává vysoké riziko trvalého poškození sluchu. Pokud odborný pracovník pro bezpečnost a ochranu zdraví provede posouzení rizik, výsledek určí, jaký typ ochrany sluchu má být na konkrétních pracovištích. Měří se hladina nepřetržitého hluku, a je-li třeba, také špičková emisní hladina hluku. Takto je zaznamenán hlukový profil.

Při výběru vhodné ochrany sluchu je cílem dosáhnout u uživatele efektivní zbytkové hladiny hluku v rozmezí 70 dB až 80 dB. Když je úroveň ochrany příliš vysoká, může to vést k neschopnosti komunikace a riziku, že pracovník neuslyší důležité informace, pokyny a signály.

Existuje mnoho druhů kvalitní ochrany sluchu uvex, které jsou vhodné pro různé situace a prostředí. Každý pracovník pohybující se v provozu s vysokou hladinou hluku potřebuje správnou úroveň ochrany.

Nejen kvalitní pracovní pomůcky uvex chránící sluch před nebezpečným hlukem, ale i kompletní sortiment osobních ochranných pracovních pomůcek značky uvex na český trh dodává společnost UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

 

http://www.uvex-safety.cz/cz/produkty/ochrana-sluchu/vyhody-produktu/

http://www.uvex-safety.cz/cz/aktuality/tiskove-zpravy/lanky/chrante-se-pred-hlukem/

http://www.uvex-safety.cz/cz/

 

Comments are closed.